Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Βόλτα στη διάσημη Piazza del Duomo

Είναι μια από τις διασημότερες πλατείες του κόσμου και βρίσκεται στο κέντρο του Μιλάνο στην Ιταλία. Καθημερινά πλήθος κόσμου διασχίζει την τεράστια πλατεία καθώς είναι σε κομβικό σημείο, μπροστά ακριβώς από την Σκάλα του Μιλάνο και στην αρχή των κυριότερων εμπορικών δρόμων της πόλης. 
 
Η πλατεία φτιάχτηκε το 19ο αιώνα χαλώντας μια ολόκληρη συνοικία! Στις δύο πλευρές της υπάρχουν περιστύλια ενώ στο κέντρο δεσπόζει το έφιππο άγαλμα του πρώτου βασιλιά της Ιταλίας, Βιτόριο Εμανουέλε Β' 
Κύριο χαρακτηριστικό της πλατείας είναι ασφαλώς ο πελώριος καθεδρικός ναός Duomo, που ξεκίνησε να φτιάχνετε το 1385 και ολοκληρώθηκε το 1965!
Είναι η τρίτη μεγαλύτερη εκκλησία στην Ευρώπη, με μήκος 158 μέτρα, πλάτος 93 μέτρα ενώ από την στέγη ορθώνονται 135 περίτεχνες αψίδες. 
Είναι φτιαγμένη από λευκό μάρμαρο και ολόγυρα έχει πολλά σκαλίσματα και αγάλματα.  
  
Στο εσωτερικό της εντυπωσιάζουν τα πολλά χρωματιστά βιτρό στα παράθυρα και ο πλούσιος διάκοσμος σε ολόκληρο το χώρο. 
  
  
Είναι αφιερωμένος στην Παναγία και στο πιο ψηλό του σημείο- στα 108 μέτρα- υπάρχει το χρυσό άγαλμα "Madonnina", που είναι και η προστάτιδα της πόλης. 
 
Αν ο καιρός είναι καλός - δηλαδή δεν βρέχει και δεν φυσάει πολύ- μπορείτε να ανεβείτε και να περπατήσετε στη στέγη, η οποία είναι γεμάτη αγάλματα και έχει εκπληκτική θέα μέχρι τις Άλπεις. 
Η εκκλησία είναι ανοιχτή καθημερινά μέχρι το απόγευμα ή βράδυ, ανάλογα με την εποχή και η είσοδος είναι δωρεάν. 
Στη βόρεια πλευρά της πλατείας βρίσκεται μια κλειστή στοά, εκπληκτικής ομορφιάς, η Galleria Vittorio Emanuele II, που συνδέει τα πιο γνωστά αξιοθέατα του Μιλάνου: τον καθεδρικό ναό και το Teatro Alla Scala. 
Αποτελεί το πρώτο κλειστό εμπορικό κέντρο και είναι άκρως εντυπωσιακό, τόσο στην κατασκευή όσο και στη διακόσμησή του. 
 
Βγαίνοντας από την στοά, ακριβώς πίσω από την πλατεία βρίσκεται το άγαλμα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και η διάσημη όπερα του Μιλάνο. 
Το άγαλμα του Ντα Βίντσι
Piazza de la Scala
Η Σκάλα-όπερα του Μιλάνο
Αξίζει να την επισκεφτείτε και μέσα καθώς υπάρχει μουσείο με κοστούμια,πίνακες και φωτογραφίες από την ιστορία της Σκάλα του Μιλάνο. 
 
Το εισιτήριο στοιχίζει 6 ευρώ και το μουσείο είναι ανοιχτό κάθε μέρα από τις 9 έως τις 12:30 και από τις 1:30 ως τις 5:30 το απόγευμα. 
Κτίριο εμπορικής τράπεζας
Μερικά εντυπωσιακά κτίρια που θα δείτε στην περιοχή.

Η πλατεία γενικά είναι το σήμα κατατεθέν του Μιλάνο, με πολλά εστιατόρια και τα μεγαλύτερα εμπορικά καταστήματα να βρίσκονται εκεί. Πρέπει να την επισκεφτείτε μέρα για να θαυμάσετε τον εντυπωσιακό ναό αλλά και νύχτα για να τα δείτε όλα φωτισμένα. 

tips
* Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη καθώς υπάρχει σταθμός του μετρό με έξοδο πάνω στην πλατεία. 
* Θα δείτε πολλούς πλανόδιους που θα προσπαθήσουν να σας πουλήσουν κάτι- αν σας ενδιαφέρει να το αγοράσετε κάντε παζάρι!
* Καλό είναι να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα καθώς φωτογραφίζετε ή μαγεύεστε από την ομορφιά της πλατείας, αν και έχει συνήθως περιπολικό εκεί τριγύρω. 
* Γύρω από την πλατεία θα βρείτε πολλά καταστήματα με αυθεντικό ιταλικό παγωτό. 
* Για ξενοδοχεία στο Μιλάνο, στις καλύτερες τιμές, δείτε εδώ.

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς από το καλοκαίρι του 2015, η είσοδος για τον καθεδρικό ναό Duomo , δεν είναι πιά δωρεάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή