Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Επίσκεψη στο σπήλαιο της Αντίπαρου

Η Αντίπαρος, η αρχαία Ωλίαρος, μία από τις μικρότερες κατοικημένες Κυκλάδες, κρύβει στα σπλάχνα της έναν θησαυρό, το μοναδικό της σπήλαιο. Βρίσκεται στο Ν.Α. μέρος της Αντιπάρου στο λόφο του Αη Γιάννη, σε ύψος 177 μ. από τη θάλασσα. 
Το σπήλαιο της Αντιπάρου παρουσιάζει διεθνές ενδιαφέρον γιατί είναι πολύ μεγάλο, έχει θαυμάσιο και πλούσιο σταλακτιτικό και σταλαγμιτικό στολισμό, έχει ελεύθερη ορατότητα σ' όλο του το χώρο και συνδέεται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα. 
http://www.booking.com/region/gr/antiparos.html?aid=370440

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Μαγική βραδιά στην Casa Batlló στη Βαρκελώνη

Αν βρεθείτε στη Βαρκελώνη από αρχές Απρίλη μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, έχετε την ευκαιρία να περάσετε μια μαγική βραδιά στο αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Gaudi, γνωστό ως Casa Batlló.
Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια στον κόσμο και αποτελεί σύμβολο της Βαρκελώνης. 

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Οι μικρές Κυκλάδες: Δονούσα, Κουφονήσια, Σχοινούσα, Ηρακλειά

Βρίσκονται ανάμεσα στη Νάξο και την Αμοργό, οι μικρές Κυκλάδες αποτελούν ήσυχο αλλά πανέμορφο καλοκαιρινό προορισμό. Πρόκειται για 4 μικρά νησιά, ιδανικά για  ξεχωριστές διακοπές μέσα στην ομορφιά της φύσης. 

Δονούσα
 
Η Δονούσα είναι ένα μικρό νησάκι στις νοτιανατολικές Κυκλάδες και βρίσκεται 10 μίλια βόρεια της Αμοργού και ανατολικά της Νάξου. Η έκταση του νησιού είναι 14 τετραγωνικά χιλιόμετρα και η διάμετρός του σχεδόν 5,5 χιλιόμετρα. 

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Περπατώντας στο κάστρο της Χίου

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της πόλης της Χίου είναι σίγουρα το κάστρο της. Η είσοδος γίνεται από την κύρια Πύλη (Porta Maggiore) στο νότιο άκρο του, που κατασκευάσθηκε από τους Βενετούς το 1694, και βρίσκεται αμέσως μετά την κεντρική πλατεία, στην οδό Κένεντυ.