Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Τα ωραιότερα κάστρα της Βοημίας

Η περιοχή της Βοημίας ανήκει στη Δημοκρατία της Τσεχίας και η ιστορική πρωτεύουσά της, η Πράγα, αποτελεί και πρωτεύουσα της Τσεχίας. Έχει έκταση 52.750 τετρ. χλμ. και σημερινό πληθυσμό περίπου 6,25 εκατομμυρίων κατοίκων, στο σύνολο σχεδόν 10 εκατομμυρίων Τσέχων. Χαρακτηρίζεται από την πλούσια φυσική ομορφιά, τα πανέμορφα παραδοσιακά χωριά και πόλεις και κυρίως για τα αμέτρητα κάστρα και πύργους που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την περιοχή. Εδώ παρουσιάζουμε τα πιο μεγάλα, πιο γνωστά και πιο εντυπωσιακά κάστρα της Βοημίας.  

Το κάστρο Κονοπίστε βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Πράγα, μόλις 45 χλμ νοτιοανατολικά. Χτισμένο πάνω από μία λίμνη, περιτριγυρίζεται από υπέροχα δάση.

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Grand Place: H μεγάλη πλατεία των Βρυξελλών

Η Γκραν Πλας ή Μεγάλη Πλατεία βρίσκεται στον πυρήνα της Παλιάς Πόλης των Βρυξελλών στο Βέλγιο. Είναι μια επιβλητική πλατεία του 15ου αιώνα και μια από τις ωραιότερες πλατείες του κόσμου. Αποτελεί ένα σύνολο παλαιάς κοσμικής αρχιτεκτονικής με εκπληκτικό διακοσμητικό πλούτο. Από το 1998, η Γκραν Πλας ανήκει στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. 

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

10 εστιατόρια με απίστευτη θέα

Σχεδόν σε κάθε μεγάλη πόλη υπάρχουν εστιατόρια με εκπληκτική θέα, συχνά οι τιμές είναι ανεβασμένες αλλά η τοποθεσία και η εμπειρία αποζημιώνει! Παρουσιάζουμε τα 10 εστιατόρια με την ωραιότερη θέα στον κόσμο, σύμφωνα με το bbc. 

1. Banyan Tree, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη
Από αυτό το εστιατόριο μπορείτε να δείτε όλους τους φωτισμένους ουρανοξύστες της πόλης, με θέα 180 μοιρών. 

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Bilbao Puppy: Ο ανθισμένος σκύλος του Μπιλμπάο

Ένα πρωτότυπο γλυπτό βρίσκεται στο κέντρο του Μπιλμπάο, και συγκεκριμένα στον εξωτερικό χώρο του μουσείου Guggenheim
Πρόκειται για ένα κουτάβι ράτσας West Highland terrier, με ύψος 13 μέτρα! Πλέον αποτελεί σύμβολο της πόλης και είναι πραγματικά πανέμορφο. 
http://www.booking.com/city/es/bilbao.el.html?aid=370440