Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

10 εναλλακτικοί προορισμοί στην Ευρώπη

1. Γάνδη, Βέλγιο
Μια μεσαιωνική πόλη, μόλις μισή ώρα από τις Βρυξέλλες, που αξίζει να επισκεφτείτε!Εντυπωσιακή φλαμανδική αρχιτεκτονική και ιστορικά μνημεία, μοντέρνα καφέ και εστιατόρια, μια ολοζώντανη πόλη που διατηρεί την αυθεντική ομορφιά της, χωρίς να έχει μετατραπεί σε εντελώς τουριστική πόλη, όπως η γειτονική Μπριζ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Μάλτας

Η Μάλτα είναι ένα μικρό και πυκνοκατοικημένο νησί, με αρχιπέλαγος που αποτελείται από εφτά νησιά.  Μεσογειακά στοιχεία μπερδεμένα με αραβικά συνθέτουν ένα ιδιαίτερο και ιδιόμορφο σκηνικό. Το νησί παρόλο που είναι μικρό, έχει διαφορετικά τοπία ανάλογα με την περιοχή του. 
 Η παράδοση ταυτίζει τη Μάλτα με τι νησί της Καλυψούς, τη μυθική Ωγυγία δηλαδή από την Οδύσσεια. Εδώ επίσης κατέφυγαν οι Ιωαννίτες ιππότες, κυνηγημένοι από τη Ρόδο, ενώ τα ίχνη του άφησε και ο Ναπολέων. 

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Περίπατος στο Covent Garden του Λονδίνου

To Covent Garden είναι μια από τις πλέον πολυσύχναστες περιοχές του Λονδίνου. Η πρόσβαση είναι πανεύκολη αφού υπάρχει ο ομώνυμος σταθμός του μετρό. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να δείτε στην περιοχή.
Το πιο σημαντικό αξιοθέατο είναι η πλατεία και κεντρική αγορά που κατασκευάστηκε το 17 αιώνα. 


Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Βόλτα στη Villa Borghese

Το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της Ρώμης, με έκταση περίπου 1700 στρέμματα, περιλαμβάνει οργανωμένους κήπους, λίμνη, γλυπτά, συντριβάνια και τρία μουσεία παγκόσμιας φήμης.
Ένα μέρος που κάθε επισκέπτης στη Ρώμη οφείλει να επισκεφτεί καθώς είναι ασύγκριτης ομορφιάς. Η περιοχή ήταν χωράφια μέχρι που ο Scipione Borghese την μετέτρεψε σε προσωπικό πάρκο αναψυχής, το 1605.