Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Βόλτα στο πάρκο των εθνών - Parque das Nasoes

Το "Πάρκο των εθνών", Parque das Nasoes στα πορτογαλικά, βρίσκεται στο ανατολικό, παραποτάμιο άκρο της Λισαβόνας.  Χτισμένο στην τοποθεσία που έγινε η διεθνής έκθεση Expo 98, η οποία πραγματοποιήθηκε για να σηματοδοτήσει την επέτειο 500 χρόνων από το επικό ταξίδι του Βάσκο Ντε Γκάμα στις Ινδίες. 
Στο πάρκο αυτό μπορείτε να κάνετε πολλά και διάφορα, αρκεί να έχετε χρόνο! Εκπληκτικά φουτουριστικά κτίρια κάνουν το τοπίο μοναδικό, με σήμα κατατεθέν μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου, τη γέφυρα Βάσκο Ντε Γκάμα. Έχει 17 χλμ μήκος με τα 10 χλμ από αυτά να περνούν πάνω από το νερό. 
Το ψηλότερο κτίριο ολόκληρης της πόλης βρίσκεται επίσης εκεί. Ο Πύργος Βάσκο ντε Γκάμα δημιουργήθηκε το 1998, προς τιμήν του μεγάλου θαλασσοπόρου. Έχει ύψος 145 μέτρα και όποιος ανέβει στην κορυφή με το γυάλινο ασανσέρ, απολαμβάνει ωραίες εικόνες τόσο κατά τη διάρκεια της ανάβασης αλλά και από την κορυφή. Προς το παρόν ο πύργος είναι κλειστός για φτιάχνεται ξενοδοχείο. Λέγεται ότι θα είναι έτοιμο το 2012 και ο κόσμος θα μπορεί να πηγαίνει στην πλατφόρμα παρατήρησης και στο εστιατόριο, όπως και πρώτα.
File:Torre Vasco da Gama 02.JPG

Το ενυδρείο, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου. Διαθέτει εκατοντάδες υδρόβια είδη, ταξινομημένα ανάλογα με το φυσικό τους περιβάλλον. Η δεξαμενή γεμάτη με χαριτωμένες βίδρες κερδίζει τις εντυπώσεις, καθώς και η πραγματικά τεράστια ποικιλία ακόμα και από τα μέρη της Ανταρκτικής και του Ατλαντικού. 
 
Οι δεξαμενές χωρίζονται με σχεδόν αόρατα τζάμια και έτσι έχεις την αίσθηση σαν να βρίσκονται όλα τα είδη σε μία τεράστια δεξαμενή. Πραγματικά η σχεδίαση του ενυδρείου είναι καταπληκτική και πολύ προσεγμένη. 
Μια βόλτα με το τελεφερίκ, που διασχίζει το μεγαλύτερο τμήμα του πάρκου πάνω από τις όχθες του ποταμού, αποτελεί ιδανικό τρόπο για να έχετε μια καλή εικόνα της περιοχής, καθώς και υπέροχη θέα. 
Πολύ ωραία εμπειρία! Το κάθε βαγόνι χωράει 4 άτομα.
Στο χώρο του πάρκου θα δείτε επίσης ένα μεγάλο κτίριο, Atlantic Pavilion λέγεται, που μοιάζει με u.f.o που μόλις προσγειώθηκε στην πόλη! Δεν είναι όμως κάτι τέτοιο, αλλά το κλειστό γήπεδο της Λισσαβόνας που χωράει 15.000 θεατές. 
Το διαδραστικό μουσείο επιστημών και τεχνολογίας είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί καλεί τους επισκέπτες να μπουν στον κόσμο των επιστημών κάνοντας πειράματα. Είναι ανοιχτό από Τρίτη ως Παρασκευή 10-6 και Σαββατοκύριακα 11-7. 
Πανέμορφοι και διαφόρων ειδών κήποι κάνουν ακόμα πιο όμορφο το πάρκο και προσκαλούν τον επισκέπτη για χαλάρωση κοντά στη φύση. Ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι ο υδάτινος κήπος. 
  
Διάφορες φωτογραφίες από το πάρκο



tips
* Μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατο για να δείτε πιο άνετα όλο το πάρκο.
* Αν έχει αέρα και είστε στο τελεφερίκ ίσως τρομάξετε γιατί κουνιέται!!
* Πρόσβαση στο πάρκο με το μετρό στη στάση Oriente της φούξιας γραμμής. 
*Το πάρκο είναι ανοιχτό μέρα και νύχτα. Αν θέλετε να επισκεφτείτε το ενυδρείο ή το μουσείο πρέπει να πάτε πρωινή ώρα γιατί κλείνουν το απόγευμα. 
* Μην χάσετε την βόλτα με το τελεφερίκ, είναι εκπληκτική γιατί βλέπετε όλο το πάρκο από ψηλά. Η μονή διαδρομή στοιχίζει 3,95 ευρώ ενώ με επιστροφή  5,90 ευρώ. Το τελεφερίκ λειτουργεί από τις 11 το πρωί έως τις 6 το χειμώνα και έως τις 7 -8 το καλοκαίρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου