Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Portmeirion: Ένα χωριό με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική

Ονομάζεται Portmeirion, βρίσκεται στη βόρεια Ουαλία, στην περιοχή Gwynedd και πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό σε ιταλικό στυλ που χτίστηκε μεταξύ 1925 και 1975. Αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό και παράξενο είναι η αρχιτεκτονική του!
Κάθε κτίριο έχει το δικό του στυλ και χρώμα όπως κόκκινο, πράσινο και ώχρα, ενώ κάθε στέγη είναι διαφορετική από την επόμενη! 
http://www.booking.com/hotel/gb/the-portmeirion-castell-deudraeth.html?aid=370440


Είναι τουριστική ατραξιόν της Ουαλίας με αρκετούς επισκέπτες κάθε χρόνο που εντυπωσιάζονται από την αυθεντικότητα του χωριού που μοιάζει σαν να έχει παγώσει ο χρόνος κάπου στο 1930. 
Στο χωριό υπάρχουν αρκετά πολύχρωμα μαγαζιά, καφετέριες, εστιατόρια και δωμάτια για να μείνετε. 
 
 
 
Δείτε τον βοτανικό κήπο Gerddi Portmeirion Gardens με τα όμορφα κτίρια, τα ολάνθιστα λουλούδια και δέντρα. 

Εισιτήριο
Εκτός από την παράξενη αρχιτεκτονική, στο χωριό συμβαίνει κάτι ακόμα παράδοξο: Έχει εισιτήριο για να μπείτε! Ναι κι όμως, για την είσοδο σας στο χωριό πρέπει να έχετε εισιτήριο που στοιχίζει £10 για τους ενήλικες και £6 για παιδιά άνω των 4 ετών.  Αναλυτικά τιμές και κρατήσεις θα βρείτε εδώ. 
Αν μείνετε σε κάποιο δωμάτιο του Hotel Portmeirion ή φάτε γεύμα δύο πιάτων στο Castell Deudraeth έχετε δωρεάν είσοδο στο χωριό. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και το μενού εδώ.
Castell Deudraeth
 
Ωράριο
Το χωριό είναι ανοιχτό - ναι κι όμως κλείνει για τους επισκέπτες- από τις 09:30 - 19:30. Τα μαγαζιά κλείνουν στις 17:30 και τα καφέ στις 19:00. Μετά πρέπει να φύγετε, εκτός αν μείνετε εκεί για το βράδυ. 
 
Πρόσβαση
Από το σταθμό London Euston με στάση και αλλαγή τρένου στο Llandudno Junction. Από εκεί το τρένο σταματά στο Blaenau Ffestiniog, από όπου υπάρχει λεωφορείο ως το Mindfford. Το χωριό απέχει 20-25 με τα πόδια. 
Η παραλία δίπλα από το ξενοδοχείο
 
Εντυπωσιακά χρώματα στους τοίχους
Ένα από τα δρομάκια του χωριού
 
Όμορφη πλατεία
Ένα μαγαζάκι
Hotel Portmeirion
 Χιονισμένο τοπίο
Πρωινά χρώματα
Δίπλα στο ξενοδοχείο
 
Βράδυ στο χωριό
Η πλατεία
Με συννεφιά
 Περίτεχνα σχέδια στα κτίσματα
 Ένας δρόμος στο χωριό
 Το άγαλμα του Ηρακλή
 Ηλιοβασίλεμα
 Όμορφες καμάρες
 Πλούσια βλάστηση
 Ακόμα ένα ωραίο κτίριο, με όμορφη αυλή και χρώματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου