Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Αχίλλειο: Το παραμυθένιο παλάτι της Κέρκυρας

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κέρκυρας και σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά παλάτια της Ευρώπης, είναι το Αχίλλειο. 

Χτίστηκε 1890, σε πομπηινό ρυθμό, από δύο Ιταλούς αρχιτέκτονες. Βλέποντας το σήμερα, ο επισκέπτης ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή! 


Το ανάκτορο φτιάχτηκε με έξοδα και παραγγελία της Ελισάβετ, αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας, γνωστή ως Σίσυ. Εκεί περνούσε πολλά καλοκαίρια της διαβάζοντας βιβλία. Μετά το θάνατο της, το αγόρασε ο Κάιζερ της Γερμανίας και έπειτα από τους δύο παγκόσμιους πολέμους λεηλατήθηκε και εγκαταλείφθηκε. Ευτυχώς, μετά από ανακαινίσεις και ανακατασκευές, έχει αποκτήσει και πάλι την παλιά του αίγλη. 
 
Το παλάτι βρίσκεται στην πλαγιά ενός καταπράσινου λόφου με μοναδική θέα στη λιμνοθάλασσα, το κανόνι και το ποντικονήσι. 
 
Μπαίνοντας στην αυλή του ανακτόρου αντικρίζεις τα αγάλματα και γλυπτά του διακοσμούν το εξωτερικό, όλα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία. Εντυπωσιακοί κήποι, μεγάλα αγάλματα- και αυτό που σίγουρα ξεχωρίζει είναι το άγαλμα του Αχιλλέα.
Η πρώτη αίθουσα περιλαμβάνει το κλιμακοστάσιο, πραγματικό έργο τέχνης με αγάλματα του Δια και της Ήρας, πολλά μικρά αγαλματίδια και γλυπτά. 
  
Στα δεξιά το πορτρέτο της Σίσυ και αριστερά το μαρμάρινο τζάκι, διακοσμημένο με αγαλματίδια. Το βλέμμα όμως σίγουρα "κολλάει" στην οροφή, που είναι ζωγραφισμένη με θέμα τις τέσσερις εποχές.
  
Οι υπόλοιπες αίθουσες περιλαμβάνουν το παρεκκλήσι, το υπνοδωμάτιο  με αντικείμενα και έπιπλα της Σίσυ και μεγάλους εντυπωσιακούς πίνακες και το δωμάτιο του Κάιζερ με προσωπικά αντικείμενα του Γερμανού αυτοκράτορα.
 

Εξωτερικά το ανάκτορο είναι πολύ εντυπωσιακό αφού κάθε του σημείο είναι στολισμένο με έργα τέχνης. Το περιστύλιο στολίζεται από 9 μαρμάρινα αγάλματα των μουσών, αγάλματα του Απόλλωνα, του Ερμή και τις τρεις Χάριτες. Μέσα στη στοά του περιστύλιου, που ονομάζεται η στοά των σοφών, υπάρχουν προτομές αρχαίων φιλοσόφων  και του Σαίξπηρ. 
Το πιο εντυπωσιακό άγαλμα στον κήπο, είναι το πελώριο άγαλμα "Αχιλλεύς Θνήσκων" που παρουσιάζει τον Αχιλλέα που πεθαίνει προσπαθώντας να βγάλει το ακόντιο από τη φτέρνα του.

Πως θα πάτε

Με το αστικό λεωφορείο νούμερο 10. Τα δρομολόγια θα τα βρείτε εδώ.

Εισιτήρια και ώρες λειτουργίας 

Καθημερινά 8:00- 19:00 

8 ευρώ το άτομο  

(με επιφύλαξη γιατί η επίσημη ιστοσελίδα δεν λειτουργεί- τηλέφωνο επικοινωνίας 2661056245)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου