Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Τα ωραιότερα μέρη της Βραζιλίας (μέρος 2ο)

Συνεχίζουμε την παρουσίαση με τα ωραιότερα μέρη της Βραζιλίας, σε συνέχεια του πρώτου μέρους που μπορείτε να δείτε εδώ.

Καθεδρικός ναός Brasilia 
 
Ακόμα ένα αριστούργηκα το Oscar Niemeyer είναι ο καθεδρικός ναός της Βραζιλίας. Έχει ύψος 40 μέτρα με τους διακοσμητικούς αγγέλους να λούζονται με φως που λάμπει μέσα από τα βιτρό. Το κυκλικό οικοδόμημα έχει γυάλινη οροφή και χωράει μέχρι και 4000 άτομα. 

 Καταρράκτες Iguazu
Αποτελούνται από περισσότερους από 270 μικρότερους ξεχωριστούς καταρράκτες, μαζί με το διάσημο καταρράκτη Devil's Throat και η πλειοψηφία τους βρίσκονται στην μεριά της Αργεντινής. Από τα μονοπάτια για τους επισκέπτες στην μεριά της βραζιλίας, στο εθνικό πάρκο Iguazu, η θέα είναι μοναδική καθώς έχουν πανοραμική θέα στους καταρράκτες. 



Gruta do Lago Azul 
 
Καταγάλανα νερά με περισσότερα από 200 μέτρα βάθος, είναι μέρος των πιο πλημμυρισμένων κοιλοτήτων του κόσμου. Η πηγή που γεμίζει συνέχεια τη λίμνη είναι μυστήριο, ενώ εικάζεται ότι υπάρχει ένα υπόγειο ποτάμι, χωρίς όμως να το έχουν βρει. Η λίμνη είναι γεμάτη προιστορικά ευρήματα, όπως κόκαλα προιστορικών ζώων.

Μουσείο Oscar Niemeyer 
 
Ο Oscar Neimeyer ήταν 95 χρονών όταν ολοκλήρωσε το μουσείο του Ματιού, όπως αποκαλείται. Το μουσείο περιλαμβάνει εκθέσεις τέχνης, αρχιτεκτονικής και  design. Ο πύργος έχει 4 ορόφους με εκθέματα. 

Νησί Fernando de Noronha
Βρίσκεται 354 χλμ από την βορειοανατολική ακτή της Βραζιλίας και είναι ένα νησί καταφύγιο για θαλάσσιες χελώνες και δελφίνια. Το αρχιπέλαγος αποτελεί ένα από τα καλύτερα μέρη για καταδύσεις και σέρφιγκ στη Βραζιλία. Για να διατηρηθεί η οικολογία του νησιού, μόνο 460 επισκέπτες επιτρέπονται να βρίσκονται κάθε μέρα στο νησί.  

Sao Miguel das Missoes 
Μια περιήγηση στην οδό Rota das Missoes σημαίνει επιστροφή στις πρώτες δεκαετίες του 17ου αιώνα, όταν οι ευαγγελιστές της Companhia de Jesus έφεραν το Ευαγγέλιο στους ιθαγενείς στη νότια χώρα. Ο καθεδρικός ναός των Ιησουιτών χτίστηκε στα μέσα του 1700. Κάθε βράδυ, ένα σόου ήχου και φωτός, αφηγείται την ιστορία των ιθαγενών Guarani και των Ευαγγελιστών στο San Miguel.

Bento Goncalves 
Περιτριγυρισμένοι από λόφους, κοιλάδες και ποτάμια, 24 δήμοι αποτελούν την οδό του σταφυλιού και του κρασιού στη νότια Βραζιλία. Οινοποιεία, καντίνες, ακριβά εστιατόρια, στούντιο τέχνης, παραδοσιακά μαγαζιά και μικρές βιομηχανίες τυριού και άλλων ντόπιων προιόντων βρίσκονται κατά μήκους των αγροτικών δρόμων της περιοχής.

Ανελκυστήρας Lacerda 
 
Ο ανελκυστήρας που συνδέει την άνω πόλη Cidade Alta με την κάτω πόλη  Cidade Baixa στο Σαλβαδόρ, φτιάχτηκε το 1873 και ανακαινόστηκε το 1930. Η διαδρομή πλέον γίνεται σε 22 δευτερόλεπτα και κοστίζει περίπου 10 σεντς. 


Εθνικό πάρκο Chapada Diamantina
 
Ένας από τους πιο πλούσιους βιότοπους στην περιοχή Bahia. Φιλοξενεί περισσότερα από 20 είδη ορχιδέας, γιγάντιους μυρμηγκοφάγους, αγριόγατες  και αρμαντίλο, καθώς και μεγάλη ποικιλία σε βλάστηση, πτηνά και φίδια. 

Porto de Galinhas 
Συχνά είναι υποψήφια ως η πιο ωραία παραλία της Βραζιλίας. Έχει πισίνες με ζεστό καθαρό νερό, για κολύμπι και καταδύσεις και πολλές χελώνες καρέτα- καρέτα. Κατά τη διάρκεια της άμποτις μπορείτε να κάνετε διαδρομές με τις παραδοσιακές ξύλινες βάρκες "jangandas"  για να δείτε κοππαδια ψαριών γύρω από τα κοράλια. Η περιοχή βρίσκεται 4 ώρες μακρυά από το Recife. 

Πηγή: CNN
Επιμέλεια- Μετάφραση: traveltipsgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου