Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Τα ωραιότερα μέρη της Βραζιλίας (Πρώτο μέρος)

'Ολα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα γήπεδα της Βραζιλίας λόγω της Ολυμπιάδας 2016, εμείς όμως θα δούμε μερικά από τα ωραιότερα και ίσως λιγότερο γνωστά μέρη της χώρας για να απολαύσουμε την μοναδική ομορφιά της. 

Canoa Quebrada 
Η πρωτεύουσα της Ceará, στη βορειοδυτική Βραζιλία, διάσημη για τις πανέμορφες παραλίες. Βρίσκεται 2,5 ώρες μακρυά από την πόλη Fortaleza και πολλοί κάτοικοι δουλεύουν ακόμα ως ψαράδες- "jangada"- με βάρκες όπως αυτές που βλέπετε στην εικόνα. Μια μισάωρη βόλτα με παραδοσιακή ξύλινη σχεδία κοστίζει $5 και είναι αξέχαστη εμπειρία! 


Pelourinho 
Είναι το ιστορικό κέντρο της πόλης Salvador στην Bahia. Ξεχωρίζει με τα πολύχρωμα κτίρια και τις εντυπωσιακές προσόψεις τους. Οι επισκέπτες θέλουν να φωτογραφίσουν κάθε γωνιά της! 

Φτιάχτηκε την τελευταία δεκαετία, σε ένα πρώην κέντρο ανακύκλωσης. Ένα πάρκο για  jogging, ποδήλατο και περιπάτους χαλάρωσης γύρω από την λίμνη και τον καταρράκτη της. 

Fortaleza 
Βρίσκεται στην βορειοανατολική ακτή της Βραζιλίας, μια πόλη γνωστή για τα φρέσκα θαλασσινά και ιδιαίτερα τον αστακό. Υπέροχες παραλίες ιδανικές για ιστιοπλοΐα και  windsurfing. 

Βοτανικός κήπος Curitiba- Jardim das Sensacoes
Ένας κήπος γεμάτος λουλούδια με ένα εντυπωσιακό γυάλινο θερμοκήπιο. Ένας  χώρος όπου οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με τα αρώματα και τις υφές των φυτών. 
Αγαπημένος προορισμός για όσους αναζητούν την περιπέτεια, καθώς το πάρκο περιλαμβάνει χρυσούς αμμόλοφους ποτάμια και καταρράκτες, για ράφτιγκ και κολύμπι.  

Τα δάση του Αμαζονίου
Το μεγαλύτερο φυσικό δάσος στον κόσμο, καταλαμβάνει περίπου την μισή έκταση της χώρας, με 4 εκατομμύρια τ. χλμ! Με λίγη τύχη θα δείτε τζάγκουαρ, ροζ δελφίνια και γιγάντιες βίδρες. Μόνο μην ξεχάσετε να πάρετε ισχυρό αντικουνουπικό μαζί σας!!  

Dunas de Genipabu 
15 λεπτά μακρυά από το Νατάλ, την πρωτεύουσα του Rio Grande do Norte state, το Genipabu είναι γνωστό για τις βόλτες με καμήλες, σε αμμόλοφους και λίμνες. Ένα από το πιο δημοφιλή χόμπι των ντόπιων ονομάζεται "esquibunda," και είναι το κατέβασμα των αμμόλοφων πάνω σε ξύλινη σανίδα!  

Στεγάζεται στο πρώην θερινό παλάτι, στην μέση της Petrópolis και χτίστηκε στα μέσα του 1800. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν το βραζιλιάνικο βασιλικό στέμμα και την βασιλική άμαξα. Το μουσείο είναι περίπου 70χλμ μακρυά από το κέντρο του Rio de Janeiro και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία της χώρας με 300.000 επισκέπτες το χρόνο. 

Όρος  Roraima 
Το όρος Roraima βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Βραζιλίας, Γουιάνα και Βενεζουέλας. Οι πέτρινοι σχηματισμολι του, τα ποτάμια και οι καταρράκτες λέγεται ότι έχουν εμπνεύσει το βιβλίο " Χαμένος κόσμος" του Arthur Conan Doyle. Π΄ροσφατα το όρος ήταν η περιοχή που εμφανίζεται στην ταινία της Disney/Pixar  "Up.

Πηγή: CNN
Επιμέλεια- Μετάφραση: traveltipsgr.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου