Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Murren, ένα πανέμορφο αλπικό χωριό

Δοκιμάστε τις αντοχές σας σε μεγάλο υψόμετρο, στις βουνοκορφές που περιβάλλουν το μικρό χωριό Μιούρεν (Murren) της Ελβετίας. Το απομονωμένο αγροτικό χωριό  βρίσκεται σε μια προεξοχή πάνω από την κοιλάδα Lauterbrunnen, στην περιοχή Βερναίο Όμπερλαντ, σε ύψος 1650 μέτρων. Γραφικό τοπίο με παραδοσιακά αλπικά σαλέ στολισμένα με κόκκινα λουλούδια. Σημαντικό επίσης το γεγονός ότι δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα!
 
Εντυπωσιακοί είναι οι αντικατοπτρισμοί των απόκρημνων πλαγιών, πάνω στα τζάμια των παραθύρων.
http://www.booking.com/searchresults.html?city=-2553282&aid=370440

Το καλοκαίρι η περιοχή γεμίζει με πεζοπόρους που τον χειμώνα δίνουν τη θέση τους στους σκιέρ. Το χωριό έχει μόλις 450 κατοίκους αλλά διαθέτει ξενοδοχεία για 2.000 επισκέπτες. Έχει σχολείο και δύο εκκλησίες.
 


 Πώς θα πάτε 
Η κοντινότερη μεγάλη πόλη είναι το Ιντερλάκεν που ανήκει στο καντόνι της Βέρνης. Από την κοιλάδα Lauterbrunnen μπορείτε να πάρετε τον εναέριο σιδηρόδρομο μέχρι το Μιούρεν. Αυτή η διαδρομή είναι κατάλληλη για όσους δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τα ύψη.
 Εναλλακτικά υπάρχει τελεφερίκ από το χωριό Stechelberg προς Μιούρεν και Schilthorn. 
 
Ιδανικός προορισμός για όλο το χρόνο. Το  το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για πεζοπορία, για να εξερευνήσετε τη χλωρίδα των Άλπεων, να παρατηρήσετε πουλιά, να περπατήσετε πλάι σε ορεινές λίμνες, καταρράκτες και μοναδικά μονοπάτια δίπλα σε πλαγιές και χαράδρες. 
  
 Αν επιλέξετε να κάνετε πεζοπορία φροντίστε να είστε πλήρως εξοπλισμένοι επειδή συχνά εμφανίζονται ομίχλη και σύννεφα εντελώς ξαφνικά.
 
Ο χειμώνας μαζεύει πολλούς λάτρεις του σκι. Γύρω από το Μιούρεν υπάρχουν οργανωμένες πίστες για σκι μήκους 53 χλμ για όλα τα επίπεδα σκιέρ. 
  
Εκεί μπορείτε επίσης με κατάλληλο εξοπλισμό αλλά και γνώσεις να κάνετε σκι εκτός πίστας δίνοντας όμως προσοχή στις πινακίδες με τις προειδοποιήσεις για κινδύνους και ρωγμές στον πάγο.
 
Για μια μοναδική εμπειρία μπορείτε να πάρετε το τελεφερίκ από το Μιούρεν μέσω του Μπιργκ για την κορυφή του βουνού Σίλτχορν, σε ύψος 2.973 μέτρα για να δείτε τις χιονισμένες βουνοκορφές να χάνονται στο βάθος.
 
Πάνω στη βραχώδη κορυφή του Σίλτχορν βρίσκεται το περιστρεφόμενο εστιατόριο Piz Gloria, που μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας με θέα την πίστα του σκι.
 
Εκεί γυρίστηκε η σκηνή καταδίωξης στην ταινία του Τζέιμς Μποντ " Στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας". Η ομάδα παραγωγής της ταινίας βρήκε το εστιατόριο ημιτελές και βοήθησε οικονομικά στην ολοκλήρωση του για να το χρησιμοποιήσουν στην ταινία το 1969. Στην ταινία ο Τζέιμς Μποντ καταφέρνει να ξεφύγει από τον εχθρό κάνοντας σκι στις πλαγιές του βουνού. 
 
Το εστιατόριο πήρε το όνομα του από την ταινία και διαθέτει μια έκθεση για τον Τζέιμς Μποντ στον κάτω όροφο. Πλέον το εστιατόριο είναι το δεύτερο περιστρεφόμενο εστιατόριο που βρίσκεται τόσο ψηλά στα 2.970 μέτρα αφού στα 3.500 μέτρα ύψος, στην κορυφή του Saas-Fee, είναι το εστιατόριο Metro-Alpin. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου