Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Cinque Terre - Πέντε Γαίες, μια διαφορετική ταξιδιωτική πρόταση

Ονομάζεται Cinque Terre, στα ελληνικά σημαίνει "πέντε γαίες" και πρόκειται για πέντε πανέμορφα χωριά στις ακτές της Λιγουρίας στην Ιταλία. 
Πέντε χωριά, κρεμασμένα σε βράχους, περιτριγυρισμένα από θάλασσα, λόφους και αμπελώνες και χωρίς αυτοκίνητα! Μπορείτε να πάτε μόνοι σας ή με οργανωμένη εκδρομή για πιο ξεκούραστα!

Η εκδρομή ξεκινά από το Μιλάνο με κατεύθυνση τον "κόλπο των ποιητών" (Golfo dei poeti) και επίσκεψη στο χωριό Portovenere.   
 
Ακολουθεί κρουαζιέρα στο Monterosso al Mare για να θαυμάσετε την περιοχή μέσα από τη θάλασσα. Το ψαροχώρι θεωρείται "το μαργαριτάρι του Cinque Terre, ένα μέρος γεμάτο παραλίες και πλούσια βλάστηση. Μπορείτε να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά ή να απολαύσετε ένα τυπικό λιγουριανο ελαφρύ μεσημεριανό.
 
Το χωριό  Manarola, γεμάτο πολύχρωμα σπίτια, ταβέρνες και αμέτρητες βάρκες αραγμένες στην ακροθαλασσιά. 
Από το Monterosso, με τρένο φτάνετε στο χωριό Vernazza, xτισμένο πάνω σε βράχο, που θυμίζει πλώρη καραβιού, με τα στενά δρομάκια και τα απότομα σκαλιά.  
Πάλι με τρένο φτάνετε στην περιοχή La Spezia με το εντυπωσιακό χωριό Corniglia, χτισμένο πάνω σε βράχο, ανάμεσα σε αμπλεώνες.
Για περισσότερες πληροφορίες, τιμές και κρατήσεις της οργανωμένης εκδρομής, πατήστε εδώ
Ένας πολύ όμορφος και ιδιαίτερος τουριστικός προορισμός για ψαγμένους ταξιδιώτες! Καλύτερη εποχή είναι από τον Απρίλη μέχρι και τον Οκτώβριο που ο καιρός είναι καλός.
Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για το πως θα φτάσετε σε αυτήν την περιοχή μόνοι σας, ανάλογα με την πόλη που διαμένετε.



Booking.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου