Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Murano και Burano, τα νησιά της Βενετίας

Για να δείτε όλη την ομορφιά της Βενετίας, αφού φυσικά θαυμάσετε το μεγάλο κανάλι και την Piazza San Marco πρέπει να επισκεφτείτε τα νησιά της. Υπάρχουν περίπου 40 νησάκια, μερικά από τα οποία κατοικούνταιΑναμφίβολα τα πιο όμορφα και με ιστορικό ενδιαφέρον είναι τα νησιά Murano και Burano.  
Το Murano είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για το φυσητό γυαλί. Ακόμα και σήμερα, η αρχαία παράδοση διατηρείται και είναι η κύρια ενασχόληση των κατοίκων του νησιού. 
Το νησί αποτελείται από εφτά νησιά που ενώνονται μεταξύ τους με εντυπωσιακές γέφυρες, ενώ συνεχώς περνούν βάρκες στα κανάλια.
 Κεντρικά σημεία του νησιού στολισμένα με γλυπτά από γυαλί
Μπορείτε να επισκεφτείτε εργαστήρια φυσητού γυαλιού, να δείτε πως φτιάχνεται και φυσικά να αγοράσετε όμορφα γυάλινα αντικείμενα.  
 
Στα περισσότερα εργαστήρια θα δείτε τους τεχνίτες εν δράσει!  
Το Burano είναι γνωστό για τα χρωματιστά σπίτια του αλλά και για την παράδοση της χειροποίητης δαντέλας. Μόλις κετεβείτε από το καραβάκι, θα σας συναρπασουν τα έντονα χρώματα στπυς τοίχους των σπιτιών, που κάνουν το νησί μοναδικό. 
Κάθε σπίτι είναι μοναδικό και δείχνει διαφορετικό ανάλογα με την απόσταση που το βλέπει κάποιος. Εξαιτίας αυτού του τοπίου, το νησί είναι αγαπημένος προορισμός πολλών ζωγράφων και φωτογράφων.
  
Η χειροτεχνία της δαντέλας ξεκίνησε γύρω στο 1500. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό, στο αντίστοιχο μουσείο του νησιού.
Μπορείτε να επισκεφτείτε τα νησιά με τα βαπορέτα που κάνουν καθημερινά δρομολόγια από διάφορα σημεία της Βενετίας. Η διαδρομή διαρκεί 10-20 λεπτά. 


Επίσης υπάρχει οργανωμένη εκδρομη-κρουαζιέρα που περιλαμβάνει επίσκεψη και ξενάγηση στα νησιά Murano, Burano και Torcello. Περισσότερες πληροφορίες, τιμές και κρατήσεις, θα βρείτε εδώ.
tips
* Επισκεφτείτε οπωσδήποτε αυτά τα δύο νησιά!  
* Αν θέλετε να αγοράσετε γυάλινα αντικείμενα, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην μεταφορά τους. Σίγουρα πάντως δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε στα κοσμήματα από φυσικό γυαλί - είναι και ευκολότερα στην μεταφορά!!
* Τα ξενοδοχεία της Βενετίας είναι ακριβά και σχετικά παλιά. Εδώ να βρείτε όλα τα ξενοδοχεία της πόλης με βαθμολογία και σχόλια, για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου