Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Η γέφυρα του Λονδίνου (Tower Bridge)

Όσες φορές κι αν έχουμε πάει στο Λονδίνο, πάντα θα περάσουμε από την πασίγνωστη γέφυρα του Λονδίνου. Δεν είναι τυχαίο το  ότι συγκαταλέγεται στις ωραιότερες γέφυρες του κόσμου!
Το σημαντικό αυτό αξιοθέατο του Λονδίνου είναι ένα θαύμα της νεογοτθικής αρχιτεκτονικής. Η γέφυρα χτίστηκε το 1894. Αντλίες ατμού σήκωσαν τα δύο μέρη της. Αυτή η φανταχτερή γέφυρα χαμήλωνε ή υψωνόταν για να περάσουν ιστιοπλοϊκά και ατμόπλοια που έφερναν τα εμπορεύματα τους από όλη την Αυτοκρατορία. 
 
Οι πεζοί που ήθελαν να περάσουν το ποτάμι όταν η γέφυρα άνοιγε ανέβαιναν πάνω από 300 σκαλιά ως την πεζογέφυρα. 

Σήμερα οι επισκέπτες μπορούν περπατήσουν στις πεζογέφυρες, που έχουν 90 μέτρα ύψος, και να απολαύσουν την μοναδική θέα πάνω από τον Τάμεση. 
 
Επίσης μπορούν να δουν την έκθεση του Tower Bridge, ένα μικρό ταξίδι στην ιστορία κατασκευής της γέφυρας. Εντυπωσιακός είναι ο χώρος με το μηχανοστάσιο της γέφυρας. 

Για τους λάτρεις της αγωνίας και της περιπέτειας υπάρχει το London bridge experience., ακριβώς κάτω από τη γέφυρα. Ένα interactive ταξίδι στο σκοτεινό παρελθόν και την ιστορία του Λονδίνου. Θα συναντήσετε βασιλιάδες αλλά και τρομακτικές φιγούρες από την λονδρέζικη εποχή! Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων, πατήστε εδώ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου