Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Τα καλύτερα δωρεάν μουσεία και γκαλερί του Λονδίνου

Η Βρετανική πρωτεύουσα είναι γεμάτη αξιοθέατα, μουσεία και γκαλερί, αρκετά από τα οποία έχουν ελεύθερη είσοδο, δηλαδή χωρίς εισιτήριο. Ας δούμε τα πιο ενδιαφέροντα από αυτά. 
Τα δωρεάν μουσεία: 
Βρετανικό Μουσείο
Ένα από τα πιο διάσημα μουσεία στον κόσμο, είναι το Βρετανικό, που εκτός από τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα και την τεράστια συλλογή αρχαίων ελληνικών εκθεμάτων, αξίζει να δείτε τις Αιγυπτιακές μούμιες.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Fernsehturm - Ο Πύργος του Βερολίνου

O καλύτερος τρόπος για να δείτε το Βερολίνο από ψηλά, είναι η επίσκεψη στον πύργο της τηλεόρασης, που ονομάζεται Fernsehturm. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία Alexanderplatz, για αυτό αποκαλείται και Αlex tower. 
 

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ταξίδι στη Βαρκελώνη: Αξιοθέατα, εκδρομές, μετακινήσεις, διαμονή, φαγητό, αγορές

Η Βαρκελώνη είναι η πρωτεύουσα της Καταλονίας, μια πόλη πανέμορφη με πολλά αξιοθέατα και ωραία μέρη για αξέχαστες βόλτες, πατρίδα πολλών διασημοτήτων όπως οι Πικάσο, Μιρό, Νταλί, Γκαουντί. 
http://www.booking.com/city/es/barcelona.html?aid=370440

Τα κυριότερα αξιοθέατα
Η πελώρια εκκλησία Sagrada Familia, μια από τις ωραιότερες εκκλησίες σε όλο τον κόσμο, σχεδιασμένη από τον Γκαουντί. 

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

SkyView: Βόλτα με τις γυάλινες γόνδολες της Στοκχόλμης

Ονομάζεται SkyView και αποτελείται από δύο γυάλινες γόνδολες που χωρούν 16 άτομα. Οι γόνδολες ανεβοκατεβαίνουν σε ειδικές ράγες έξω από το κτίριο σε σχήμα σφαίρας "Ericsson Globe". 
Στο τέλος της διαδρομής οι επισκέπτες βρίσκονται 130 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και φυσικά η θέα προς την Στοκχόλμη από εκεί πάνω είναι μοναδική.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ξενάγηση στη Βαρκελώνη του Gaudi

O Antoni Gaudí ήταν ένας σημαντικός Καταλανός αρχιτέκτονας, το όνομα του οποίου είναι συνυφασμένο με την Βαρκελώνη. Ο λόγος είναι ότι σε όλη την πόλη βρίσκονται μοναδικά και ξεχωριστά κτίρια του. 

Basilica of la Sagrada Familia
Είναι το πιο γνωστό έργο του Γκαουντί και σίγουρα μια από τις ωραιότερες εκκλησίες στον κόσμο. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1882 και είναι ακόμα υπό κατασκευή, αφού ο αρχιτέκτονας δεν πρόλαβε να την ολοκληρώσει. 
http://www.booking.com/city/es/barcelona.html?aid=370440