Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ξενάγηση στην Τεργέστη - Trieste

Η Τεργέστη βρίσκεται στη βορειοανατολική Ιταλία στα σύνορα με τη Σλοβενία, μόλις 2 ώρες με τρένο από τη Βενετία - χάρη στη θέση της ήταν ανέκαθεν κόμβος εμπορικών και πολιτισμικών ανταλλαγών.
 Η πόλη είναι γεμάτη με πολλά δείγματα art nouveau και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής που μαρτυρούν το αυστριακό παρελθόν της. 
http://www.booking.com/city/it/trieste.html?aid=370440

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Τα 10 κορυφαία νησιά του κόσμου για το 2016

Η διάσημη ταξιδιωτική ιστοσελίδα TripAdvisor, έβγαλε τη λίστα με τα 10 κορυφαία νησιά του κόσμου για το 2016. Η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή τη λίστα, με την υπέροχη και μοναδική Σαντορίνη στη δεύτερη θέση!

1. Μάουι, Χαβάη
Εάν «παράδεισος» για εσάς είναι να βλέπετε την ανατολή από την κορυφή ενός ηφαιστείου ύψους 3 χιλιομέτρων, να κολυμπάτε κάτω από καταρράκτες, να κάνετε πεζοπορία σε κρατήρες και να χαλαρώνετε σε παραλίες λευκής, κόκκινης ή ακόμα και μαύρης άμμου, τότε το Μάουι σας περιμένει. Είναι το ιδανικό μέρος για σερφ!

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα του Βερολίνου


H πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πόλη για τουρισμό, καθώς έχει πολλά αξιοθέατα και πράγματα για να κάνει κάποιος εκεί. Εδώ παρουσιάζουμε τα 10 καλύτερα αξιοθέατα, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα τουρισμού του Βερολίνου. 
http://www.booking.com/searchresults.el.html?city=-1746443;aid=370440


1. Reichstag
Το κτίριο της γερμανικής βουλής - ναι εκεί που συχνάζει η μαντάμ Μέρκελ και ο αχώνευτος Σόιμπλε- έχει γίνει το νέο σύμβολο της πόλης.

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Βόλτα στο πάρκο των εθνών - Parque das Nasoes

Το "Πάρκο των εθνών", Parque das Nasoes στα πορτογαλικά, βρίσκεται στο ανατολικό, παραποτάμιο άκρο της Λισαβόνας.  Χτισμένο στην τοποθεσία που έγινε η διεθνής έκθεση Expo 98, η οποία πραγματοποιήθηκε για να σηματοδοτήσει την επέτειο 500 χρόνων από το επικό ταξίδι του Βάσκο Ντε Γκάμα στις Ινδίες. 
Στο πάρκο αυτό μπορείτε να κάνετε πολλά και διάφορα, αρκεί να έχετε χρόνο! Εκπληκτικά φουτουριστικά κτίρια κάνουν το τοπίο μοναδικό, με σήμα κατατεθέν μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου, τη γέφυρα Βάσκο Ντε Γκάμα. Έχει 17 χλμ μήκος με τα 10 χλμ από αυτά να περνούν πάνω από το νερό. 

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Království Železnic: Ο κόσμος των σιδηρόδρομων στην Πράγα


Αν είστε στην Πράγα και θέλετε να δείτε κάτι ενδιαφέρον και διαφορετικό, επισκεφτείτε το θεματικό πάρκο των τρένων. Αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά αλλά φυσικά και στους μεγάλους! 
Στο πάρκο παρουσιάζονται τα ωραιότερα μέρη της Τσεχίας, σε μικρογραφία, με αμέτρητα τρένα, αυτοκίνητα και διασταυρώσεις.