Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Portmeirion: Ένα χωριό με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική

Ονομάζεται Portmeirion, βρίσκεται στη βόρεια Ουαλία, στην περιοχή Gwynedd και πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό σε ιταλικό στυλ που χτίστηκε μεταξύ 1925 και 1975. Αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό και παράξενο είναι η αρχιτεκτονική του!
Κάθε κτίριο έχει το δικό του στυλ και χρώμα όπως κόκκινο, πράσινο και ώχρα, ενώ κάθε στέγη είναι διαφορετική από την επόμενη! 
http://www.booking.com/hotel/gb/the-portmeirion-castell-deudraeth.html?aid=370440


Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Τα καλύτερα αξιοθέατα της Λισσαβώνας

Η Λισσαβώνα είναι η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και χαρακτηρίζεται ώς "Πόλη του Οδυσσέα", "Πόλη των μεγάλων θαλασσοπόρων - εξερευνητών"και  "Πριγκίπισσα του Ωκεανού". Είναι πλούσια σε γοτθική και μπαρόκ αρχιτεκτονική αλλά και σε μεταμοντέρνες κατασκευές. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης στο δυτικότερο σημείο της Ευρώπης έγινε σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών. 
Είναι κτισμένη πάνω σε επτά λόφους και απλώνεται με χάρη στην βόρεια όχθη του ποταμού Ταγού. Το εξαιρετικό και απάνεμο λιμάνι της, -σήμερα, είναι από τα σημαντικότερα στον κόσμο, ήταν αφετηρία στα ταξίδια των εξερευνητών. Από εδώ ξεκίνησε η ένδοξη ιστορία των ανακαλύψεων. Τα αξιοθέατα πολλά, εδώ είναι τα 10 καλύτερα, σύμφωνα με την τουριστική ιστοσελίδα της πόλης. 

Ξενάγηση στη νυχτερινή Βουδαπέστη - Budapest by night

H Βουδαπέστη δικαίως θεωρείται "το Παρίσι της ανατολής", καθώς είναι μια πανέμορφη πόλη που φωτίζεται μοναδικά κάθε βράδυ. Αν λοιπόν επισκεφτείτε την Ουγγρική πρωτεύουσα, κάντε οπωσδήποτε μια νυχτερινή περιήγηση για να δείτε όλα τα φωτισμένα κτίρια.
Προτείνουμε το "budapest by night" γιατί είναι το ιδανικό τουρ, αφού συνδυάζει ξενάγηση αλλά και δείπνο σε παραδοσιακό  εστιατόριο με τσιγγάνικη μουσική και χορό. 

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Τα 10 πιο μυστηριώδη μέρη στον κόσμο


1. Όρος Roraima, Βραζιλία
Το παράξενο σε αυτό το βουνό είναι η κορυφή του που είναι εντελώς διαφορετική από κάθε άλλο βουνό! Αντί να είναι μυτερή, είναι εντελώς φλατ, σαν πεδιάδα. Συχνά καλύπτεται από πυκνά σύννεφα που κάνουν το τοπίο ακόμα πιο μυστηριώδες και μαγευτικό.