Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Βόλτα στην προκυμαία της Κοπεγχάγης

Η Κοπεγχάγη είναι μια παραθαλάσσια πόλη. Αυτό από μόνο του δεν είναι κάτι το εξαιρετικό αφού η Ελλάδα είναι περικυκλωμένη από νερό και πολλές ελληνικές πόλεις είναι παραθαλάσσιες. Ωστόσο, μια διαφορά της Κοπεγχάγης είναι ότι η "παραλία" δεν βρίσκεται στο τέρμα της πόλης αλλά στη μέση της. Και αυτό γιατί ένα τμήμα της Κοπεγχάγης δεν βρίσκεται στο νησί της Ζηλανδίας αλλά σε ένα πολύ μικρότερο νησί στα ανατολικά της Ζηλανδίας, το νησί Amager.
Μεταξύ των δύο νησιών υπάρχει  μια λωρίδα νερού, η οποία είναι ιδιαίτερα στενή στο κέντρο της πόλης. Αρκετοί τουρίστες μπερδεύουν τη θαλάσσια λωρίδα με ποτάμι, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ποτάμια στη Δανία.


Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Καλοκαιρινές διακοπές στην Ίο

Η Ίος είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας. Βρίσκεται ανάμεσα σε Σαντορίνη, Πάρο, Νάξο και Σίκινο. Είναι σχετικά μικρό νησί αλλά ξεχωρίζει για τις χρυσές παραλίες με τα πεντακάθαρα νερά. Είναι εντυπωσιακό ότι το μήκος των παραλιών φτάνει τα 32 χλμ! 
http://www.booking.com/region/gr/ios.el.html?aid=370440

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Castell de Bellver- το κάστρο της Μαγιόρκα


Πρόκειται για ένα καλοδιατηρημένο βασιλικό κάστρο του 14ου αιώνα, περιτριγυρισμένο από πεύκα και απίστευτη θέα στον κόλπο της Πάλμα.
Χτίστηκε ανάμεσα στο 1300 με 1311 σε ένα λόφο 112 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Είναι ένα πρωτότυπο οικοδόμημα καθώς είναι κυκλικό, έχει 4 μεγάλους πύργους που βλέπουν τα 4 σημεία του ορίζοντα.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Rock Restaurant: Ένα εστιατόριο στην μέση της θάλασσας!

Ναι υπάρχει εστιατόριο όχι απλά δίπλα στο κύμα, αλλά στο μέσο της θάλασσας! Το Rock Restaurant βρίσκεται πάνω σε ένα βράχο! Οι επισκέπτες περπατούν μέσα στα ρηχά τιρκουάζ νερά με την ολόλευκη άμμο για να μπουν στο συγκεκριμένο εστιατόριο. 
 Είναι κοντά στην ακτή της πανέμορφης Michanwi Pingwe παραλίας στη Ζανζιβάρη.