Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Εκδρομή στη Μπρατισλάβα

Η Μπρατισλάβα είναι η πρωτεύουσα της Σλοβακίας και βρίσκεται πολύ κοντά στην Βιέννη. Αξίζει να την επισκεφτείτε για να δείτε το ιστορικό της κέντρο, με το κάστρο, τις εκκλησίες, το παλάτι, το δημαρχείο και τον Δούναβη.


Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Βόλτα στο Ολυμπιακό λιμάνι (Port Olímpic) της Βαρκελώνης

Είναι το πιο εντυπωσιακό έργο που έγινε στην Βαρκελώνη με αφορμή την Ολυμπιάδα του 1992. Η περιοχή που μέχρι τότε ήταν βιομηχανική προκυμαία, μεταμορφώθηκε σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της πόλης. 
Η μαρίνα της Βαρκελώνης βρίσκεται στο τέλος της La Rambla. 

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Ξενάγηση στο νησί Γκόζο, στην πανέμορφη Μάλτα

Το Γκόζο είναι το δεύτερο σε μέγεθος και πληθυσμό νησί του συμπλέγματος των νησιών της Μάλτας. Στα μαλτέζινα το νησί αποκαλείται Ghawdex. Έχει έκταση 67 τ.χλμ και 31.000 κατοίκους. 
θεωρείται ότι είναι η Ωγυγία, το νησί όπου η Καλυψώ κρατούσε αιχμάλωτο τον Οδυσσέα στην Οδύσσεια του Ομήρου. 

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Τα πιο ήσυχα νησιά της Μεσογείου

Υπάρχουν περισσότερα από 200 νησιά στη Μεσόγειο και όμως το 90% των τουριστών επισκέπτεται το 10% των μεσογειακών νησιών. Δείτε τα 6 πιο ήσυχα και λιγότερο γνωστά νησιά που όμως αξίζει να επισκεφτείτε για αξέχαστες διακοπές μακρυά από τα πλήθη! 


Gozo, Μάλτα

Ένα πανέμορφο νησί, που προσφέρεται για ημερήσια εκδρομή αλλά και διαμονή, για όσους αναζητούν ένα όμορφο και ήσυχο μέρος για διακοπές. Εντυπωσιακά κτίρια, μπλε νερά και βράχια σε περίεργους σχηματισμούς είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νησιού. 

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

Μεστά: Το μεσαιωνικό χωριό της Χίου

Τα Μεστά βρίσκονται στο νοτιοδυτικό άκρο της Χίου, το πιο απομακρυσμένο από τα μεσαιωνικά χωριά και το πιο καλοδιατηρημένο. 
Η αρχιτεκτονική του χωριού είναι μοναδική στον Ελλαδικό χώρο, καθώς και το πενταγωνικό του σχήμα. 

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα του Όσλο


Το Όσλο είναι η πρωτεύουσα της Νορβηγίας που περιβάλλεται από βουνά και πράσινους λόφους. Είναι μια πολυεθνική πόλη με μισό εκατομμύριο κατοίκους, από τους οποίους περίπου το 25% είναι μετανάστες. Είναι ένας μαγευτικός τουριστικός προορισμός, αν και αρκετά ακριβός! Εδώ θα δούμε τα 10 καλύτερα αξιοθέατα της πόλης, σύμφωνα με την επίσημη τουριστική ιστοσελίδα.  

1.  Κάστρο Akershus
Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι πολύ εντυπωσιακό την ημέρα και τη νύχτα.Φτιαγμένο το 1299, το μεσαιωνικό κάστρο ήταν σημείο στρατηγικής σημασίας ώσπου έγινε ανάκτορο το 1600. Στο χώρο του κάστρου διοργανώνονται συναυλίες και άλλα events.
http://www.booking.com/searchresults.html?city=-273837&aid=370440

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Αχίλλειο: Το παραμυθένιο παλάτι της Κέρκυρας

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κέρκυρας και σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά παλάτια της Ευρώπης, είναι το Αχίλλειο. 

Χτίστηκε 1890, σε πομπηινό ρυθμό, από δύο Ιταλούς αρχιτέκτονες. Βλέποντας το σήμερα, ο επισκέπτης ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή! 

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Περίπατος στη Galleria Vittorio Emanuele στο Μιλάνο

Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Piazza del Duomo στο Μιλάνο και συνδέει δύο από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του Μιλάνου: τον καθεδρικό ναό και το Teatro Alla Scala, την διάσημη Σκάλα του Μιλάνο. 
Ονομάζεται Galleria Vittorio Emanuele II και πρόκειται για μια κλειστή, διπλή στοά που αποτελείται από δύο γυάλινες θολωτές στοές, σε ορθή γωνία.