Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Lorenzo & Kakalamba, ένα αλλιώτικο εστιατόριο στο Βελιγράδι

Αν είστε στο Βελιγράδι και θέλετε να φάτε σε ένα από τα πιο περίεργα και διαφορετικά εστιατόρια, επισκεφτείτε το Lorenzo & Kakalamba.
Ξεχωρίζει για την πρωτότυπη διακόσμηση του. Κάθε του γωνιά είναι γεμάτη στολίδια, αμέτρητοι πίνακες στους τοίχους, διάφορα μαξιλάρια στους καναπέδες, και πολλά, περίτεχνα φωτιστικά που κρέμονται από το ταβάνι! 

http://www.booking.com/city/rs/belgrade.html?aid=370440

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Βαρκάδα στον ποταμό Μολδάβα της Πράγας

Η Πράγα είναι πανέμορφη ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας, αλλά είναι ιδιαίτερα μαγευτική τη νύχτα. Κατά τη δύση του ήλιου το φως αντανακλά στα παλαιά κτίρια της πόλης, τα οποία φαίνονται καλύτερα από τον ποταμό Μολδάβα, που διασχίζει το κέντρο της.
Μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε όλα τα αξιοθέατα της παραμυθένιας Πράγας από άλλη οπτική γωνία, διασχίζοντας τον ποταμό.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ταξίδι με το τρένο της σοκολάτας

Για τους λάτρεις της σοκολάτας υπάρχει το τρένο της σοκολάτας! Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα τρένο παραδοσιακό εποχής Bell Époque ή σε ένα υπερσύγχρονο με πανοραμική θέα.
Αφετηρία του τρένου, η ελβετική πόλη Μοντρέ - Montreux. Οι Ελβετοί εξάλλου λατρεύουν τη σοκολάτα αφού κατά μέσο όρο καταναλώνουν 500 γραμμάρια την ημέρα!

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Τα ωραιότερα μέρη της Βραζιλίας (μέρος 2ο)

Συνεχίζουμε την παρουσίαση με τα ωραιότερα μέρη της Βραζιλίας, σε συνέχεια του πρώτου μέρους που μπορείτε να δείτε εδώ.

Καθεδρικός ναός Brasilia 
 
Ακόμα ένα αριστούργηκα το Oscar Niemeyer είναι ο καθεδρικός ναός της Βραζιλίας. Έχει ύψος 40 μέτρα με τους διακοσμητικούς αγγέλους να λούζονται με φως που λάμπει μέσα από τα βιτρό. Το κυκλικό οικοδόμημα έχει γυάλινη οροφή και χωράει μέχρι και 4000 άτομα. 

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Βόλτα στην πλατεία Market Square στο Ελσίνκι

Βρίσκεται στην νότια πλευρά του λιμανιού και είναι η πιο διεθνής και διάσημη πλατείας της φινλανδικής πρωτεύουσας.
Όταν ακούμε πλατεία, ο νους μας πάει σε δέντρα, παγκάκια κλπ. Όμως εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πρόκειται για ένα άνετο μέρος κατά μήκος της θάλασσας, όπου καθημερινά στήνονται πάγκοι με παραδοσιακά φαγητά και κεράσματα, χειροτεχνήματα και σουβενίρ. 

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Τα ωραιότερα μέρη της Βραζιλίας (Πρώτο μέρος)

'Ολα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα γήπεδα της Βραζιλίας λόγω της Ολυμπιάδας 2016, εμείς όμως θα δούμε μερικά από τα ωραιότερα και ίσως λιγότερο γνωστά μέρη της χώρας για να απολαύσουμε την μοναδική ομορφιά της. 

Canoa Quebrada 
Η πρωτεύουσα της Ceará, στη βορειοδυτική Βραζιλία, διάσημη για τις πανέμορφες παραλίες. Βρίσκεται 2,5 ώρες μακρυά από την πόλη Fortaleza και πολλοί κάτοικοι δουλεύουν ακόμα ως ψαράδες- "jangada"- με βάρκες όπως αυτές που βλέπετε στην εικόνα. Μια μισάωρη βόλτα με παραδοσιακή ξύλινη σχεδία κοστίζει $5 και είναι αξέχαστη εμπειρία!