Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Εκδρομή στη λίμνη Balaton, κοντά στη Βουδαπέστη


H λίμνη Balaton βρίσκεται 135 χλμ νοτιοδυτικά της Βουδαπέστης. Είναι η μεγαλύτερη λίμνη στην κεντρική Ευρώπη και ένας από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς της Ουγγαρίας. 

Η ορεινή περιοχή της βόρειας όχθης με τον δρυμό, είναι γνωστή για την παραγωγή κρασιού ενώ στην πεδινή νότια όχθη υπάρχουν πολλά τουριστικά θέρετρα και βίλες. 

 

Οι κυριότερες παραλίμνιες πόλεις είναι το Siofok, Keszthely και Balatonfured. 
 
Siofok- Η πόλη
Ηλιοβασίλεμα στο Siofok
 
Παραλίμνιο καφέ στο Siofok

Keszthely- Το παλάτι
 
Keszthely
 
Balatonfured- Το λιμάνι

H περιοχή δέχεται τους περισσότερους τουρίστες κατά τους θερινούς μήνες, με την θερμοκρασία του νερού να είναι περίπου 25 °C. 
 
Οι περισσότερες πλαζ αποτελούνται από βότσαλα ή πηλώδη άμμο, όπως και ο βυθός της λίμνης. Κάποια ξενοδοχεία διαθέτουν τεχνητές πλαζ με πρόσθετη άμμο. 
Εκτός από κολύμπι, οι επισκέπτες μπορoύν να κάνουν ιστιοπλοΐα, ψάρεμα αλλά και περιπάτους στους λόφους.
 

Τον χειμώνα η λίμνη είναι επίσης εντυπωσιακή και πολλοί την επισκέπτονται για να κάνουν πατινάζ, έλκηθρο ή να ψαρέψουν με τρύπα στον πάγο. 



Πρόσβαση

Η περιοχή και τα χωριά γύρω από τη λίμνη συνδέονται με τη Βουδαπέστη με τρένο από τους σταθμούς Deli και Keleti. Προσοχή όμως ποιο δρομολόγιο θα διαλέξετε γιατί είναι κάποια που σταματούν σε κάθε χωριό και κάνουν μέχρι και 3 ώρες! Το γρήγορο τρένο κάνει 1,5 ώρα μέχρι το Siofok. 

 

Άλλος τρόπος για να πάτε και να δείτε περισσότερα πράγματα είναι με οργανωμένη εκδρομή, που περιλαμβάνει επίσκεψη στο Herend, το μεγαλύτερο εργοστάσιο πορσελάνης στον κόσμο, επίσκεψη στο Αβαείο στην ακτή Tihany, φαγητό σε καλό εστιατόριο και ελεύθερο χρόνο στο Balatonfured.
Herend- Το εργοστάσιο πορσελάνης
Περισσότερες πληροφορίες και δυνατότητα κράτησης, θα βρείτε εδώ.

Booking.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου