Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ταξίδι στην Φρανκφούρτη- Αξιοθέατα, διαμονή, αγορές, φαγητό

Η Φρανκφούρτη (Frankfurt Am Main) είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Είναι μια σύγχρονη πόλη που λιγάκι θυμίζει Μανχάταν, καθώς έχει πάρα πολλούς ουρανοξύστες - μάλιστα συνέχεια προστίθενται καινούριοι.  

Η πόλη έχει πολλά αξιοθέατα, εδώ παρουσιάζονται τα καλύτερα:
Romerberg

Είναι το ιστορικό κέντρο της πόλης, που  ουσιαστικά είναι μια μεγάλη πλατεία με εντυπωσιακά παραδοσιακά κτίρια. 
Ξεχωρίζει το Δημαρχείο και ο καθεδρικός ναός με τον πύργο ύψους 95 μέτρων. Στο κέντρο της πλατείας βρίσκεται το άγαλμα της δικαιοσύνης, ενώ όταν ο καιρός είναι καλός, πλήθος κόσμου κάθεται και απολαμβάνει καφέ ή φαγητό σε ένα από τα μαγαζιά που τοποθετούν τραπεζάκια έξω. Διαβάστε αναλυτικά για το ιστορικό κέντρο της πόλης, εδώ.

Eiserner Steg
H γέφυρα Eiserner Steg ενώνει τις δύο όχθες του ποταμού Μάιν που διασχίζει την πόλη. Είναι μα σιδερένια γέφυρα για πεζούς, μήκους 170 μέτρων, που πρωτοφτιάχτηκε το 1868. 
Στο πιο ψηλό της σημείο έχει μια επιγραφή που γράφει, στα ελληνικά, την ομηρική φράση " ΠΛΕΩΝ ΕΠΙ ΟΙΝΟΠΑ ΠΟΝΤΟΝ ΕΠ ΑΛΛΟΘΡΟΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ".

Main Tower
Ο ουρανοξύστης που ολοκληρώθηκε το 2000 αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα και πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης. 
 
Έχει 200 μέτρα ύψος και είναι ο 4ος ψηλότερος ουρανοξύστης της Φρανκφούρτης. To εντυπωσιακό είναι ότι ο εξώστης είναι ανοιχτός, δηλαδή έχει μόνο κάγκελα. Αναλυτικές πληροφορίες εδώ

Το σπίτι του Γκαίτε


Το σπίτι της οικογένειας Γκαίτε είναι ένα παραδοσιακό αρχοντικό με 3 ορόφους. 
 
Έχει διατηρηθεί σχεδόν όπως ήταν, με όλα τα αντικείμενα σε κάθε δωμάτιο και λειτουργεί πλέον σαν μουσείο.  Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Βράδυ με θέα τους ουρανοξύστες
Επισκεφτείτε την περιοχή του ποταμού (ακριβώς δίπλα από την γέφυρα) όπου μόλις νυχτώσει οι ουρανοξύστες της απέναντι όχθης καθρεφτίζονται μέσα στα νερά του ποταμού. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Staedel Museum  
Η συλλογή του περιλαμβάνει 3000 πίνακες (μερικοί από  διάσημους ζωγράφους όπως οι Πικάσο, Μονέ, Μποτιτσέλι κλπ), 600 γλυπτά, χιλιάδες φωτογραφίες και σχέδια.  Είναι ανοιχτό καθημερινά (εκτός δευτέρας) 10-6.

Βοτανικός κήπος
Ένας μεγάλος κήπος άρτια οργανωμένος, με λουλούδια και δέντρα από κάθε γωνιά του πλανήτη! Αναλυτικές πληροφορίες εδώ. 

Κρουαζιέρα στο ποτάμι
Ένας όμορφος τρόπος να δείτε τα αξιοθέατα στις όχθες του ποταμού, είναι να πάρετε ένα από τα πλοιάρια που διασχίζουν το ποτάμι. H διαδρομή διαρκεί μία ώρα και θα δείτε όλους τους ουρανοξύστες και άλλα όμορφα κτίρια. Τα πλοιάρια αναχωρούν δίπλα από τη γέφυρα Eiserner Steg. Περισσότερες πληροφορίες για τιμές εισιτηρίων και ώρες αναχώρησης θα βρείτε εδώ.

Ζωολογικός κήπος
Ένας μεγάλος ζωολογικός κήπος στο κέντρο της πόλης, με πάρα πολλά ζώα διαφόρων ειδών. Να πάτε οπωσδήποτε αν έχετε μαζί σας παιδιά. Το εισιτήριο στοιχίζει 10 ευρώ για τους μεγάλους και 5 ευρώ για τα παιδιά. Είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 9 το πρωί και έως τις 7 το καλοκαίρι και τις 5 το χειμώνα.

Πεζόδρομος Zeil
Ο μεγαλύτερος πεζόδρομος της πόλης, γεμάτος καταστήματα και εμπορικά κέντρα, με μήκος 1,2 χλμ.

Φτάνοντας στην πόλη
Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο! Φροντίστε να έχετε αρκετό χρόνο κατά την αναχώρηση γιατί οι αποστάσεις (ευτυχώς με κυλιόμενες πλατφόρμες) για να πάτε μέχρι το gate επιβίβασης μπορεί να είναι πολύ μεγάλες! Από το αεροδρόμιo μπορείτε να πάρετε:
- Τρένο που φτάνει στον κεντρικό σταθμό Hauptwache σε 16 λεπτά- το εισιτήριο στοιχίζει 4,65. 
- Λεωφορείο που φτάνει στο κέντρο της πόλης σε 30 λεπτά- το εισιτήριο στοιχίζει 8,45 ευρώ.
- Ταξί που σε περίπου μισή ώρα και κόστος 30-35 θα σας πάει στο ξενοδοχείο σας.
 
Μετακίνηση στην πόλη
Υπάρχει άρτιο δίκτυο συγκοινωνιών με λεωφορεία, τραμ και μετρό. Η τιμή του εισιτηρίου εξαρτάται από τη ζώνη μετακίνησης. Υπάρχουν ημερήσια εισιτήρια και φυσικά η Frankfurt Card που περιλαμβάνει μετακινήσεις με όλα τα MMM, δωρεάν είσοδο ή εκπτώσεις σε αρκετά αξιοθέατα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Φαγητό
Εννοείται πως όλοι δοκιμάζουν τα περίφημα λουκάνικα Φρανκφούρτης! Προτιμήστε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα για να φάτε ποικιλία λουκάνικων με συνοδεία γερμανικής μπύρας. Δοκιμάστε επίσης το περίφημο apfelwein, τοπικό κρασί της Φρανκφούρτης, με γλυκόξινη γεύση και άρωμα μήλου.

Διαμονή
Ξενοδοχεία στην Φρανκφούρτη υπάρχουν πολλά, εμείς μείναμε στο NH Frankfurt, ένα όμορφο ξενοδοχείο με μοντέρνα δωμάτια, άνετα κρεβάτια, πεντακάθαρο και με πρωινό....μοναδικό! Ατέλειωτος μπουφές που έχει μέχρι και ασιατικές σούπες!
Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στην περιοχή και βρείτε αυτό που σας ταιριάζει εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου