Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Prater: Το διάσημο πάρκο της Βιέννης



Ένα πάρκο για μικρούς και μεγάλους, μια πράσινη όαση μέσα στην Βιέννη, την αυστριακή πρωτεύουσα. Ένας χώρος που τα συνδυάζει όλα! 'Ομορφο τοπίο για ξεκούραση και περπάτημα, εντυπωσιακό λούνα παρκ, μουσεία, πλανητάριο και ένα από τα σύμβολα της πόλης, τον γιγάντιο τροχό Giant Ferris Wheel.





Wurstelprater: Περίπου 250 ατραξιόν βρίσκονται εκεί, από εντυπωσιακά roller coaster που ανεβάζουν την αδρεναλίνη, μέχρι και καρουζέλ για τους μικρότερους! 
 
 

 
Φυσικά υπάρχουν πολλά καφέ, εστιατόρια και καντίνες παγωτού. 
Rienserad: Ο γιγάντιος τροχός περιστρέφεται αργά και δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν όλη την Βιέννη από ψηλά. Διακρίνεται ο ναός του Αγ. Στεφάνου, το παλάτι Schönbrunn και οι καφεκόκκινες σκεπές των κτιρίων. 
Μια ρομαντική βόλτα για όλες τις ηλικίες στο σήμα κατατεθέν πλέον της Βιέννης. Το εισιτήριο στοιχίζει 9 ευρώ και 4 ευρώ το παιδικό (3-14 ετών). Υπάρχουν επισης και συνδυαστικά εισιτήρια- δείτε εδώ περισσότερα.
Το μουσείο Prater παρουσιάζει εικόνες και αντικείμενα από το παλιό λούνα παρκ, που καταστράφηκε το 1945, στις τελευταίες μέρες του β΄παγκοσμίου πολέμου.
Το πράσινο μέρος του πάρκου είναι ένας παράδεισος για όσους αγαπούν το περπάτημα, το τρέξιμο ή την ποδηλασία και συγκεντρώνει αρκετό κόσμο όταν ο καιρός είναι ευχάριστος. 
 
Για να γυρίσετε όλο το πάρκο χωρίς να κουραστείτε, μπορείτε να πάρετε το μικρό τρένο Liliputbahn που καλύπτει απόσταση περίπου 5 χλμ.
Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε βόλτα με άμαξα!

Το πλανητάριο διαθέτει τον πιο μοντέρνο προβολέα αστεριών στον κόσμο. Οι επισκέπτες βλέπουν αστέρια, γαλαξίες, καθώς και αστρονομικές εικόνες και άλλα πολλά. To εισιτήριο στοιχίζει 9 ευρώ και 6,50 το παιδικό. 
Το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussauds παρουσιάζει 71 κέρινες φιγούρες διασήμων όπως οι Michael Jackson, Johnny Depp, Nicole Kidman, Μότσαρτ, Νέλσον Μαντέλα. Το εισιτήριο κοστίζει €18,50 και €14,50 το παιδικό (4-14 ετών). Ανοιχτό καθημερινά από 10:00- 18:00. Διαβάστε περισσότερα εδώ
 
tips
* Ο χάρτης του πάρκου σε pdf 
* Αγοράστε την Vienna Card για να έχετε σημαντικές εκπτώσεις και δωρεάν είσοδο σε πολλά αξιοθέατα και μετακίνηση με τα μμμ. Δείτε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου