Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα του Όσλο


Το Όσλο είναι η πρωτεύουσα της Νορβηγίας που περιβάλλεται από βουνά και πράσινους λόφους. Είναι μια πολυεθνική πόλη με μισό εκατομμύριο κατοίκους, από τους οποίους περίπου το 25% είναι μετανάστες. Είναι ένας μαγευτικός τουριστικός προορισμός, αν και αρκετά ακριβός! Εδώ θα δούμε τα 10 καλύτερα αξιοθέατα της πόλης, σύμφωνα με την επίσημη τουριστική ιστοσελίδα.  

1.  Κάστρο Akershus
Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι πολύ εντυπωσιακό την ημέρα και τη νύχτα.Φτιαγμένο το 1299, το μεσαιωνικό κάστρο ήταν σημείο στρατηγικής σημασίας ώσπου έγινε ανάκτορο το 1600. Στο χώρο του κάστρου διοργανώνονται συναυλίες και άλλα events.
http://www.booking.com/searchresults.html?city=-273837&aid=370440
Η μεγαλύτερη πινακοθήκη της Νορβηγίας που λειτουργεί από το 1837. Περιλαμβάνει αναρίθμητα έργα μεγάλων ζωγράφων όπως οι Edvard Munch, Cézanne και Monet.

 
Το μεγαλύτερο ψυχαγωγικό πάρκο της χώρας, με περισσότερα από 30 παιχνίδια διασκέδασης, μαγαζιά, καρουζέλ, τρενάκια και πολλά άλλα, ιδανικός προορισμός για μικρούς αλλά και μεγάλους!

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια στον κόσμο! Βρίσκεται δίπλα από το λιμάνι και είναι χτισμένο γυρτά ώστε να μοιάζει σαν να βγαίνει από τη θάλασσα. Από την ταράτσα οι επισκέπτες απολαμβάνουν πανοραμική θέα στην πόλη και τα φιόρδ.

 
Πίστες για σκι – με δυνατότητα να κάνεις σκι ακόμα και το βράδυ- και το μουσείο του αθλήματος που παρουσιάζει την ιστορία του σκι, έχει έκθεση με αντικείμενα από πολικές ανασκαφές και είδη snowboarding. Από το παρατηρητήριο στην κορυφή του πύργου η θέα προς το Όσλο είναι μοναδική!
 
 
Το fram είναι το δυνατότερο ξύλινο πλοίο που φτιάχτηκε ποτέ και ακόμα κατέχει το ρεκόρ πλεύσης προς το πιο βόρειο και πιο νότιο σημείο. Οι επισκέπτες μπορούν να μπουν στο πλοίο και να δουν πως το πλήρωμα και τα σκυλιά, κατάφεραν να επιβιώσουν στα πιο παγωμένα και επικίνδυνα σημεία της γης, την Αρκτική και την Ανταρκτική. Επίσης υπάρχει προσομοίωση πολικών συνθηκών! 
 
 
Ένα από τα μεγαλύτερα υπαίθρια μουσεία της Ευρώπης, με 155 παραδοσιακά σπίτια από κάθε γωνιά της Νορβηγίας και μια εκκλησία του 1200. Οι εσωτερικές εκθέσεις περιλαμβάνουν χειροτεχνίες, παραδοσιακές φορεσιές, την κουλτούρα των Λαπώνων, παιχνίδια, όπλα κλπ. Το καλοκαίρι μπορείτε να κάνετε βόλτα με άμαξα, να παίσετε ζώα και να φάτε φρεσκοψημένο lefse, παραδοσιακό είδος ψωμιού.

Αποτελείται από το μουσείο ζωολογίας με ζώα από όλο τον κόσμο, τον βοτανικό κήπο, ιδανικό μέρος για ξεκούραση και τα θερμοκήπια.

Θα δείτε πλοία από πολλές περιοχές της Νορβηγίας, εργαλεία, βάρκες και το εντυπωσιακό ξύλινο πλοίο του 19ου αιώνα, το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο.

10. Vigelandsparken
Είναι το πιο διάσημο αξιοθεέατο της Νορβηγίας, με περισσότερους από 1 εκατομύριο επισκέπτες ετησίως. Πρόκειται για ένα πάρκο με αγάλματα του γλύπτη Gustav Vigeland (1869-1943), με περισσότερα από 200 αγάλμτα από γρανίτη, σίδηρο και χαλκό. Τα πιο διάσημα αγάλματα είναι το Sinnataggen (που σημαίνει μικρό θυμωμένο αγόρι), ο Μονόλιθος και το Livshjulet (που σημαίνει ο τροχός της ζωής). 

tips
* Αεροπορικά εισιτήρια θα βρείτε με την Aegean, την Sas και την Norwegian. H πτήση από Αθήνα διαρκεί περίπου 4 ώρες. 
* Μπορείτε να ταξιδέψετε με ταυτότητα αρκεί να είναι με λατινικούς χαρακτήρες.
* Νόμισμα της χώρας η νορβηγική κορόνα (ΝΟΚ). 
* Καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Όσλο είναι το καλοκαίρι γιατί το χειμώνα οι θερμοκρασίες είναι πολικές. Ωστόσο το χειμώνα συγεκντρώνει πολύ τουρισμό για σκι.

 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου