Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Απογευματινός καφές στο Κανόνι της Κέρκυρας

Το κοσμοπολίτικο Κανόνι βρίσκεται νότια της πόλης της Κέρκυρας. Το όνομα της περιοχής οφείλεται  στα οχυρωματικά έργα των Γάλλων, αναπόσπαστο κομμάτι μιας σειράς κατακτητών, που άφησαν την ανεξίτηλη σφραγίδα τους στο  νησί του Ιονίου. Υπάρχουν ακόμα μερικά κανόνια που μπορείτε να δείτε.
Πασίγνωστο από τις ταινίες και τα τραγούδια της Βλαχοπούλου, το Κανόνι είναι ένα υπέροχο "μπαλκόνι" με θέα στο Ποντικονήσι, στη λιμνοθάλασσα, στη Μονή Βλαχερνών και στο αεροδρόμιο.
Στο βάθος φαίνεται ο πασίγνωστος καταπράσινος βράχος, το Ποντικονήσι. Σύμφωνα με τον Όμηρο ήταν το καράβι του Οδυσσέα το οποίο πέτρωσε ο θεός Ποσειδώνας κατά τη διάρκεια της καταιγίδας που ξέβρασε το ναυαγό Οδυσσέα στο νησί των Φαιάκων. 
 
Η θέα από το Κανόνι είναι μαγευτική, όποια ώρα της ημέρας κι αν πάτε. Το μπλε της θάλασσας με το πράσινο και το ποντικονήσι συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό όμως είναι το ηλιοβασίλεμα, καθώς βρισκόμενοι πάνω σε ύψωμα μπορούμε να δούμε τα πανέμορφα χρώματα του ήλιου που αντανακλούν στη θάλασσα και τον ορίζοντα. 
 
Για να φτάσετε στη μικρή πλατεία, δίπλα στο τουριστικό περίπτερο, απ’ όπου θα μπορέσετε να απολαύσετε τη θέα, θα ανηφορίσετε το λόφο της Ανάληψης. 

Στο Κανόνι βρίσκεται το Καζίνο της Κέρκυρας και το αεροδρόμιο του νησιού. Από εκεί λοιπόν μπορείτε να παρατηρήσετε τις προσγειώσεις και απογειώσεις των αεροπλάνων, οι οποίες είναι πολύ συχνές το καλοκαίρι. Το θέαμα αρέσει πολύ στα παιδιά! 

tips
* Περάστε ένα απόγευμα στο Κανόνι, απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα σε μια από τις καφετέριες της περιοχής. Νιώστε σαν τον Αλέκο Αλεξανδράκη και με τη Τζένη Καρέζη στην ταινία "Ραντεβού στην Κέρκυρα".
* Στην περιοχή υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία στα οποία μπορείτε να μείνετε και να απολαμβάνετε τη θέα καθημερινά. Για την καλύτερη τιμή της αγοράς, ψάξτε ξενοδοχεία πατώντας εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου