Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρι- Karlovy Vary

Το Κάρλοβι Βάρι είναι μια όμορφη λουτρόπολη, 140 χμ από την Πράγα και είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Αν βρεθείτε στην Πράγα οπωσδήποτε να κι εκεί, με μια ημερήσια εκδρομή ή ακόμα και για να μείνετε αν αναζητάτε ξεκούραση και είστε λάτρεις των ιαματικών λουτρών και των σπα ! 

Η λουτρόπολη, ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον Δ΄, τον 14ο αιώνα. Βρίσκεται κυριολεκτικά πνιγμένη μέσα στα δάση της κοιλάδας του μικρού ποταμού Τέπλα και φημίζεται για τις 12 θερμές ιαματικές πηγές της.
Στο πέρασμα των αιώνων έγινε γνωστή σε όλη την Ευρώπη ως τόπος συνάντησης ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. 
 
Η πόλη είναι επίσης γνωστή για το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου και το δημοφιλές τσεχικό ηδύποτο Karlovarskα Becherovka που παρασκευάζεται από το ιαματικό νερό της πόλης, βότανα και ζάχαρη.
Στην περιήγησή σας θα δείτε το Αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το Θέατρο της πόλης, τις στοές και τα περιστύλια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών που στεγάζουν τις ιαματικές πηγές, τον φυσικό θερμοπίδακα και τη Ρώσικη εκκλησία στην άκρη της πόλης.
 
 
 
 
 
 
Στο κέντρο απαγορεύονται τα αυτοκίνητα και έτσι εύκολα μπορείτε να δείτε την πόλη με τα πόδια. Τα κτίρια πολύ εντυπωσιακά και ιδιαίτερα, σίγουρα δεν θα σταματήσετε να βγάζετε φωτογραφίες! 


Πως θα πάτε
- Με λεωφορείο από τον κεντρικό σταθμό Florenc, σε 2 ώρες και 15 λεπτά. 
 
  
- Με οργανωμένη εκδρομή που πηγαίνει Karlovy Vary, στο μουσείο ποτού Becherovka και στα εργοστάσια γυαλιού Moser και πορσελάνης Thun. Αναλυτικές πληροφορίες και τιμές θα βρείτε εδώ.

tips 
* Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ποτό!
* Προσοχή στο κτίριο των λουτρών με τις πηγές, πρέπει να προσέχετε τη θερμοκρασία της κάθε μιας για να μην καείτε! 

* Μπορείτε να αγοράσετε το ειδικό πορσελάνινο ποτηράκι για να πιείτε ιαματικό νερό.
* Υπάρχουν πολλά μαγαζιά με τσέχικα κρύσταλλα και περίεργα κοσμήματα.
* Δοκιμάστε τις γκοφρέτες που πουλάνε ακόμα και υπαίθρια μαγαζάκια στην Πράγα και στο Κάρλοβι Βάρι. 
 

* Υπάρχουν και ξενοδοχεία για όποιον θέλει να μείνει στην πανέμορφη λουτρόπολη. Δείτε τα όλα εδώ!
* Δείτε όλες τις οργανωμένες εκδρομές από την Πράγα.
* Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα της Πράγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου