Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Ταξίδι στις Μαλδίβες

Οι Μαλδίβες είναι σύμπλεγμα πολλών μικρών νησιών (γνωστά ως ατόλες) στον Ινδικό ωκεανό. Η χώρα κατέχει το ρεκόρ της χαμηλότερης χώρας στον κόσμο, καθώς το μέγιστο επίπεδο του εδάφους είναι 2,3 μ. Υπάρχουν νησιά που είναι αποκλειστικά τουριστικά και άλλα που είναι για τους κατοίκους. 
Ιδανικός προορισμός για γαμήλιο ταξίδι αφού η απόλυτη φυσική ομορφιά συνδυάζεται με την ηρεμία και την ιδιωτικότητα. 
 
Μόνο αν δείτε τις Μαλδίβες από κοντά θα καταλάβετε όσα διαβάζετε! Ένα μέρος μοναδικό στη γη, ο απόλυτος προορισμός για χαλάρωση με τιρκουάζ νερά, ατέλειωτες λευκές αμμουδιές, ψηλούς φοίνικες και εξωτικά λουλούδια.
Πως θα πάτε
Η πτήση γίνεται συνήθως μέσω Ντουμπάι ή Κατάρ, όπου αλλάζετε αεροπλάνο. Φτάνοντας στο Μάλε, η προσγείωση γίνεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα!  Κάποια νησιά- ξενοδοχεία είναι απομακρυσμένα, οπότε η μεταφορά από το αεροδρόμιο γίνεται με υδροπλάνο. Στα πιο κοντινά νησιά, η μεταφορά γίνεται με σκάφη, τα λεγόμενα donhi.
Διαμονή
Κάθε νησί και ξενοδοχείο με όλα τα κτίσματα να είναι ισόγεια. Έχετε πολλές επιλογές, ανάλογα με το ποσό που μπορείτε να διαθέσετε, το στυλ δωματίου που θέλετε, τι θα περιλαμβάνει το πακέτο (πρωινό, ημιδιατροφή ή όλα τα γεύματα) και την απόσταση από το Μάλε. Εμείς μείναμε στο Paradise Island, ένα νησί μήκους 1 χιλιομέτρου με bungalows, water villas, εστιατόρια και σπα. 
Δραστηριότητες
Το κάθε ξενοδοχείο διοργανώνει εκδρομές και δραστηριότητες. Για παράδειγμα μπορείτε να πάτε για ψάρεμα με βάρκα, μπορείτε να κάνετε καταδύσεις και να εξερευνήσετε το βυθό με τους κοραλλιογενείς ύφαλους με  εξωτικά ψάρια, μπορείτε να κάνετε κατάδυση με υποβρύχιο, να πάτε για ψάρεμα (μετά θα σας ψήσουν αυτά που πιάσατε και θα τα φάτε!) να επισκεφτείτε το Μάλε ή κάποιο νησί με κατοίκους, να κάνετε θαλάσσια σπορ.
Η εμπειρία στο υποβρύχιο απλά μοναδική! Το κατέβασμα λίγο τρομακτικό στη στενή σκάλα, αλλά μετά το θέαμα είναι απολαυστικό.
Αξίζει να επισκεφτείτε κάποιο νησί με ντόπιο πληθυσμό, για να δείτε πόσο φτωχικά ζουν οι άνθρωποι εκεί αλλά παράλληλα πόσο χαρούμενα είναι τα παιδιά με τα αυτοσχέδια παιχνίδια τους. 
Εκεί θα συναντήσετε μικρά μαγαζιά με σουβενίρ- να κάνετε παζάρια γιατί ρίχνουν τις τιμές - και φυσικά θα σας προσεγγίζουν οι πωλητές για να σας πείσουν να μπείτε στο μαγαζί τους.

Ένα νησί-ξενοδοχείο
 
Scuba diving
 
Bungalows
 
water bungalows
 
Ρομαντικό δείπνο για δύο, πάνω στην άμμο 

 Οι παραδοσιακές βάρκες

 Ολόλευκη ατέλειωτη αμμουδιά
 Dhoni- To μεταφορικό μέσο 
 Τι να προσέξετε
Προσοχή στο νερό! Πιείτε μόνο εμφιαλωμένο, πλύντε τα δόντια σας με εμφιαλωμένο, μην χρησιμοποιήσετε τα παγάκια τους γιατί είναι από νερό της βρύσης και καλό είναι να αποφύγετε τα ωμά λαχανικά και τα φρούτα με φλούδα. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος στομαχικών διαταραχών. 
tips
* Στη θάλασσα θα δείτε μικρά καρχαριάκια, τα λεγόμενα baby sharks. Δεν είναι καθόλου επικίνδυνα, οπότε μην φοβάστε αλλά παρατηρήστε τα γιατί είναι όμορφα! 
* Πάρτε οπωσδήποτε μάσκα αλλά και υποβρύχια φωτογραφική μηχανή.
* Καλύτερη εποχή για ταξίδι στις Μαλδίβες είναι από Δεκέμβρη μέχρι Απρίλιο. Τους υπόλοιπους μήνες συνηθίζει να κάνει μουσώνες με πολλή βροχή. 
* Τα αμερικάνικα δολάρια γίνονται αποδεκτά. 
* Προτιμήστε ξενοδοχείο με πλήρη διατροφή, συνήθως συμφέρει. Τα περισσότερα ξενοδοχεία προσφέρουν γεύσεις από όλο τον κόσμο.
*  Υπάρχουν ξενοδοχεία που εξειδικεύονται στις καταδύσεις ή στα θαλάσσια σπορ, κάποια με σπα, άλλα πιο φιλικά στα παιδιά- επομένως μπορείτε να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Δείτε τα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου