Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Καλοκαιρινές διακοπές στην Αλυκή της Πάρου

 H Αλυκή βρίσκεται στα νότια του νησιού και απέχει περίπου 11χλμ από την Παροικιά και μόλις 1 χλμ από το αεροδρόμιο. Είναι ένα όμορφο και πολύ γραφικό ψαροχώρι. 
Η κεντρική παραλία της Αλυκής με  χρυσή αμμουδιά, ρηχά και πεντακάθαρα νερά, μαζεύει αρκετό κόσμο όλη μέρα χωρίς ωστόσο η κατάσταση να γίνεται αφόρητη! Σε πολλά σημεία της ακτής υπάρχουν δέντρα που παρέχουν φυσική σκιά καθώς και ομπρέλες. Χρειάζεται προσοχή μόνο στους αχινούς!!!
http://www.booking.com/region/gr/paros.el.html?aid=370440
Τα σπίτια της περιοχής πολύ όμορφα, ολόασπρα με μπλε παράθυρα, στολισμένα με όμορφα λουλούδια στα περβάζια και τις αυλές. 

Πάρα πολλές βάρκες και καΐκια αραγμένα στο λιμανάκι, λευκά σπίτια με μπλε παράθυρα, αρκετά πεύκα και παραλίες με αμμουδιά συνθέτουν το σκηνικό της περιοχής. 
Θεωρείται ιδανικό μέρος για οικογενειακές διακοπές και για όσους θέλουν να ξεκουραστούν χωρίς την μεγάλη βαβούρα των τουριστών. Δεν θα αρέσει στους νέους που θέλουν κλαμπ γιατί πολύ απλά δεν έχει! 
Η παραλία προσφέρεται για περπάτημα όλη την ημέρα και ιδιαίτερα αργά το απόγευμα που ο ήλιος πέφτει και έχει δροσιά. 
Κατά μήκος της κεντρικής παραλίας της Αλυκής υπάρχουν καφετέριες και ταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας κυριολεκτικά δίπλα από το κύμα. 
 
Πολλές τοπικές γεύσεις αλλά και ολόφρεσκα θαλασσινά ξεχωρίζουν μέσα στα μενού. Δοκιμάστε αστακομακαρονάδα, φρέσκα καλαμάρια και την παριανή εκδοχή του τάκου με ξινομυτζήθρα.
 
 
Στην περιοχή υπάρχουν περίπτερα, φαρμακείο, φούρνος, λίγα μαγαζιά με τουριστικά και άλλα είδη και ένα μαγαζί με εφημερίδες και περιοδικά. Το λεωφορείο για την Παροικιά κάνει περίπου μισή ώρα, είναι εύκολο να πάτε στο κέντρο αν ξέρετε τα δρομολόγια. 
Ένα μέρος ήσυχο, γραφικό με χαρακτηριστικό τις μεγάλες αμμουδιές και τα πεντακάθαρα νερά. Εκτός από την κεντρική παραλία της Αλυκής υπάρχει η πολύ πιο ήσυχη παραλία του Αγίου Νικολάου και η πίσω Αλυκή.
Στις 6 Αυγούστου η περιοχή γιορτάζει και ο δήμος διοργανώνει γλέντι, προσφέροντας κρασί και ψάρια στους επισκέπτες. Στο τέλος της βραδιάς, πέφτουν βεγγαλικά από βάρκες μέσα στη θάλασσα.
Καΐκια, βάρκες μέχρι και πολυτελή κότερα στην παραλία της Αλυκής
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου