Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Εκδρομή στο βουνό Montserrat

Το Μονσεράτ είναι ένα πέτρινο βουνό πραγματικά εντυπωσιακό. Βρίσκεται περίπου μια ώρα μακρυά από τη Βαρκελώνη και μπορείτε να το επισκεφτείτε πολύ εύκολα με το τρένο.
 Έχει ύψος 1236 μέτρα και έχει δημιουργηθεί από άμμο και βροχή που μέσα στους αιώνες έφτιαξαν μοναδικούς σχηματισμούς. 


 
Κοιτώντας τους βράχους με φαντασία, κάποιοι θα μοιάζουν με ζώα ή ανθρώπους!
Πάνω στο βουνό βρίσκεται το μαναστήρι μοναχών Benedictine. 
 
Άποψη του μοναστηριού από ψηλά.
Θα επισκεφτείτε την βασιλική εκκλησία του Montserrat, όπου βρίσκεται το διάσημο γλυπτό του 12ου αιώνα, η μαύρη Παρθένος. 
 
Μην χάσετε την εξαιρετική μουσική εκδήλωση, από τη χορωδία αγοριών κάθε μεσημέρι στις 1 στην εκκλησία. 
Απίστευτη θέα σε όποιο σημείο κι αν κοιτάξετε!
Πως θα πάτε
Με το τρένο από τo σταθμό Espanya.Χρειάζεται προσοχή όμως και να είστε αρκετά νωρίτερα εκεί για ο σταθμός είναι τεράστιος και μπορεί να χρειαστείτε αρκετή ώρα για να βρείτε την πλατφόρμα αναχώρησης. Το εισιτήριο στοιχίζει περίπου 20 ευρώ (με επιστροφή).
Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε την οργανωμένη εκδρομή. Πρώτη στάση είναι η κρύπτη του Γκαουντί και έπειρα το βουνό Montserrat. Καθημερινή αναχώρηση στις 8:30 το πρωί από την Plaza Catalunya μπροστά στο El Corte Ingles και επιστροφή στις 4 το απόγευμα. Στην τιμή περιλαμβάνεται η μετακίνηση, ξεναγός και η είσοδος. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θα βρείτε εδώ.
 
tips
* Να έχετε μαζί σας ζακέτα γιατί ακόμα και το καλοκαίρι έχει ψύχρα και υγρασία.  
* Βρείτε αεροπορικά εισιτήρια για Βαρκελώνη εδώ. Υπάρχει απευθείας πτήση από Αθήνα όλο το χρόνο, καθώς επίσης και τσάρτερ το καλοκαίρι. 

 * Ξενοδοχεία για Βαρκελώνη θα βρείτε εδώ. Εμείς μείναμε στο Barcelo Sants, πολύ όμορφο ξενοδοχείο 4 * ακριβώς πάνω από κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και μετρό.
* Δείτε όλα τα αξιοθέατα της Βαρκελώνης μέσα από τις αναρτήσεις μας εδώ
* Εκδρομές και ξεναγήσεις στη Βαρκελώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου