Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Περίπατος στην Knez Mihailova, στο ιστορικό κέντρο του Βελιγραδίου

Είναι ο κύριος πεζόδρομος και εμπορικός δρόμος του Βελιγραδίου. Η οδός Knez Mihailova προστατεύεται από το νόμο, καθώς είναι το πιο παλιό και ομορφο σημείο της πόλης. Πήρε το όνομα της από τον πρίγκηπα της Σερβίας Mihailo Obrenovic τον τρίτο!
 
 
http://www.booking.com/city/rs/belgrade.html?aid=370440

Κατά μήκος του πλακόστρωτου δρόμου θα δείτε πολλά όμορφα και παραδοσιακά κτίρια, καφετέριες, εστιατόρια και καταστήματα. Η οδός έχει μήκος ένα χιλιόμετρο, ξεκινά από την πλατεία Republic και καταλήγει στον δρόμο που οδηγεί στο κάστρο Kalemegdan.

 


Είναι πολυσύχναστο μέρος όλο το χρόνο, καθώς αποτελεί σημείο συνάντησης για τους ντόπιους αλλά και για τους τουρίστες.  
 
Την εποχή των χριστουγέννων - τότε επισκεφτήκαμε κι εμείς το Βελιγράδι- χιλιάδες φωτάκια στολίζουν την οδό και δημιουργούν πολύ όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα. 
Είναι το πιο τουριστικό μέρος της πόλης, αφού συνδυάζει ιστορική ομορφιά και όλα τα απαραίτητα για τον επισκέπτη- μαγαζιά, καφέ και εστιατόρια. Μπορείτε να εξερευνήσετε και τα γειτονικά στενάκια.

Τα περισσότερα καταστήματα είναι ανοιχτά ως τις 10 το βράδυ και φυσικά κόσμος κυκλοφορεί έως αργά, ακόμα και με 0 βαθμούς κελσίου!  
 
Ιδανικά, φροντίστε να μείνετε σε ξενοδοχείο κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης (δηλαδή κοντά στην οδό Knez Mihailov) για να χαρείτε την περιοχή. Από εκεί μπορείτε να πάτε σε όποιο άλλο σημείο της πόλης θέλετε, αφού περνούν λεωφορεία προς κάθε κατεύθυνση από τους κεντρικούς δρόμους δίπλα στον πεζόδρομο. 
Πολύ όμορφο ξενοδοχείο, μόλις 3 λεπτά από εκεί, είναι το boutique ξενοδοχείο Townhouse 27.  Οι χώροι πεντακάθαροι, τα δωμάτια μοντέρνα, το προσωπικό πολύ εξυπηρετικό, ειδικά η Τατιάνα στη ρεσεψιόν που γνωρίζει άπταιστα ελληνικά! Τα δωμάτια πολύ άνετα και φωτεινά, μίνι μπαρ σε απόλυτα λογικές τιμές και όλες τις απαραίτητες ανέσεις και ικανοποιητικό πρωινό (γενικά τα σέρβικα ξενοδοχεία δεν φημίζονται για το πρωινό!). 

tips
* Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα μπουρέκια που ψήνονται καθημερινά στους φούρνους. Πρόκειται για μπαστούνια από φύλλο, γεμιστά με διάφορα όπως τυριά, κιμά, πατάτα, λαχανικά. Είναι αγαπημένο σνακ των ντόπιων το πρωί. Θα βρείτε τέτοιο μαγαζί στον πεζόδρομο.
*Δοκιμάστε σέρβικες μπύρες αλλά και το εθνικό λικέρ rakija σε διάφορες φρουτένιες γεύσεις - προσοχή είναι πολύ μεθυστικό!!
Ωραία εστατόρια για φαγητό είναι δύο μαγαζιά που λέγονται Boutique - το ένα βρίσκεται στην Knez Mihailova και το άλλο στην πλατεία Republic. To μενού περιλαμβάνει κυρίως ιταλική κουζίνα με νόστιμα ζυμαρικά, σαλάτες, σάντουιτς αλλά και ποτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου