Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα της Λιουμπλιάνα (Ljubljana)

Η Λιουμπλιάνα είναι η πρωτεύουσα της Σλοβενίας και είναι μια πανέμορφη γεμάτη πράσινο πόλη που αξίζει να επισκεφτείτε. Εδώ παρουσιάζονται τα 10 καλύτερα αξιοθέατα της:


http://www.booking.com/city/si/ljubljana.el.html?aid=370440


1. To κάστρο

Μεσαιωνικό κάστρο, η ιστορία του οποίου ξεκινά από τον 9ο αιώνα, χτισμένο πάνω σε λόφο. Συνδέεται με την παλιά πόλη με τελεφερίκ. Προσφέρει εκπληκτική θέα πάνω από την πόλη και αν ο καιρός είναι καλός, η ορατότητα φτάνει μέχρι τις Άλπεις.


2. Η παλιά πόλη
 

  
Ιδιαίτερη αρχιτεκτονική με μπαρόκ, νεοκλασσικά και αρτ νουβώ κτίρια, όμορφες πλατείες γεμάτες καφέ και εστιατόρια.


3. Η γέφυρα Tromostovje
Πρόκειται ουσιαστικά για τρεις γέφυρες η μια δίπλα στην άλλη, σχεδιασμένη από τον διάσημο Σλοβένο αρχιτέκτονα Jože Plečnik.


4. Πάρκο Tivoli
Το μεγαλύτερο και ωραιότερο πάρκο στο κέντρο της πόλης. Λειτουργεί από το 1813 και είναι γεμάτο πανίψυλα δέντρα, πολύχρωμα λουλούδια και πολλά αγάλματα. Συχνά φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις.


5. Η γέφυρα του δράκου Zmajski Most
Μια γέφυρα που διασχίζει τον ποταμό Ljubljanica με 33 μέτρα μήκος και έτος δημιουργίας το 1900. Στα άκρα της βρίσκονται 4 συνολικά δράκοι. Υπάρχει ο μύθος ότι ο Ιάσων ανακάλυψε τη Λιουμπλιάνα και μαζί με τους αργοναύτες του, σκότωσε έναν δράκο!

6. Πλατεία Preseren

Η κεντρική πλατεία της πόλης γεμάτη κόσμο αφού αποτελεί σημείο συνάντησης. Δεσπόζει το άγαλμα του Σλοβένου ποιητή Franz Proseren, ποίημα του οποίου είναι και ο εθνικός ύμνος της χώρας. Εντυπωσιακή η εκκλησία των Φρασκισκανών με την ιδιαίτερη πρόσοψη της.


7. Ο καθεδρικός ναός

Ο ναός του Αγ. Νικολάου βρίσκεται στην πλατεία Ciril-Metodov και ξεχωρίζει με τον πράσινο θόλο και τους δύο πυργίσκους.
To εσωτερικό του ναού πολύ εντυπωσιακό!


8. Πλατεία Mestni


Εκεί βρίσκεται το δημαρχείο της πόλης. To αρχικό κτίριο χτίστηκε το 1484 σε στυλ μπαρόκ, όμως αργότερα ανακαινίστηκε.
To πιο γνωστό μπαρόκ μνημείο της πόλης βρίσκεται στην άκρη της πλατείας και είναι το συντριβάνι Robba, το σχέδιο του οποίου βασίζεται στα συντριβάνια της Βενετίας.


9. Nebotičnik

Είναι ένας ουρανοξύστης 13 ορόφων με ύψος 70 μέτρα. Στους τελευταίους 3 ορόφους υπάρχει παρατηρητήριο, καφετέρια και μπαρ, με θέα σε όλη την πόλη.

10. Το μουσείο της οφθαλμαπάτης

 
Ένα πολύ εντυπωσιακό μουσείο, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους! Περιλαμβάνει αίθουσες με αστείες και μοναδικές οφθαλμαπάτες που πραγματικά εντυπωσιάζουν. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου