Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Επίσκεψη στο Caffe Florian στη Βενετία

Θεωρείται μια από τις πρώτες καφετέριες του κόσμου και βρίσκεται στην διάσημη πλατεία της Βενετίας, Piazza San Marco. 
Άνοιξε το 1720 και λειτουργεί συνέχεια μέχρι και σήμερα, και ήταν στέκι πολλών διασημοτήτων της εποχής, όπως οι Γκαίτε, Λόρδος Βύρων, Κάρολος Ντίκενς, Προυστ. Ήταν μάλιστα το μόνο καφέ που επέτρεπε την είσοδο σε γυναίκες!
Η είσοδος
Sala Orientale
Sala Stagioni
Sala Liberty
Sala del Senato
To ταβάνι στην αίθουσα Sala del Senato
Sala Cinese
Ο χώρος έχει ανακαινιστεί πολλές φορές αλλά ακόμα διατηρεί την αρχοντική ομορφιά εκείνης της εποχής. H διακόσμηση περιλαμβάνει χρυσοποίκιλτους καθρέπτες, πολλούς πίνακες, βελούδινους κόκκινους καναπέδες, μαρμάρινα τραπέζια και αυθεντικά σερβίτσια Μουράνο.
Κατά τους θερινούς μήνες, η καφετέρια έχει τραπέζια στην πλατεία, απέναντι ακριβώς από την διάσημη εκκλησία Basilica San Marco. Είναι ωραία και αυτή η επιλογή γιατί έχει υπέροχη θέα αλλά μην παραλείψετε να μπείτε στο εσωτερικό του μαγαζιού!

 
 
 
To μενού περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από καφέδες, σοκολάτες, γλυκές και αλμυρές γεύσεις. Οι τιμές βέβαια αρκετά τσουχτερές, όμως πρόκειται για gourmet εμπειρία!
tips
* Για ησυχία, προτιμήστε να επισκεφτείτε το Caffe Florian νωρίς το πρωί.
* Η πιο όμορφη ώρα είναι για να δείτε την πλατεία και να καθίσετε στο καφέ, είναι το απόγευμα, την ώρα του ηλιοβασιλέματος, καθώς οι ακτίνες του ήλιου χρωματίζουν την εκκλησία.
* Δοκιμάστε οπωσδήποτε κάποιο γλυκό ή ιδιαίτερο ρόφημα. Έχει πολύ ωραία κοκτέιλ επίσης. Το φαγητό είναι αρκετά ακριβό και οι μερίδες μικρές, ωστόσο όλα φαίνονται πεντανόστιμα!!
* Τα ξενοδοχεία της Βενετίας είναι ακριβά και σχετικά παλιά. Εδώ να βρείτε όλα τα ξενοδοχεία της πόλης με βαθμολογία και σχόλια, για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου