Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

Ξενάγηση στις Βρυξέλλες με το Hop on Hop off

Τα διώροφα κόκκινα τουριστικά λεωφορεία διασχίζουν καθημερινά την πόλη των Βρυξελλών, σταματώντας σε κάθε σημαντικό αξιοθέατο. Είναι ένας πολύ καλός και άνετος τρόπος να δείτε την πόλη, αφού μπορείτε να κατεβείτε σε όποια στάση θέλετε και όσες φορές θέλετε!
Υπάρχουν δύο γραμμές και η διάρκεια της κάθε διαδρομής είναι 75 λεπτά. Οι δύο διαδρομές θα σας ξεναγήσουν στις Βρυξέλλες και θα έχετε δει όλα τα ενδιαφέροντα μέρη.

Η γραμμή 1, γνωστή ως μπλε γραμμή, κάνει τις ακόλουθες στάσεις:
Central station, Rogier, Royal Greenhouses, Atomium. Magritte House, Basilica, Tour&Taxis, Dansaert-Mima, Bourse, Marolles, Manneken Pis.
Rogier
Βασιλικό θερμοκήπιο
 Atomium
 Basilica
 Bourse
 Magritte
 Manneken Pis
Mima
Tour&Taxis
Marolles

H γραμμή 2, γνωστή ως κόκκινη γραμμή, κάνει τις ακόλουθες στάσεις:
Central Station, Royal place με τα μουσεία, Sablon με όμορφη θέα, Avenue Louise με τα ακριβά καταστήματα, Art Nouveau- μουσείο Horta, Flagey, Ευρωκοινοβούλιο- Κομισιόν, Leopold park, Cinquantenaire με το πάρκο, την αψίδα και τα μουσεία, πλατεία Schuman, Royal Palace- το βασιλικό παλάτι.
Cinquantenaire

 Ευρωκοινοβούλιο
 Flagey
 Horta σπίτι- μουσείo
Παλάτι
Sablon
Οι δύο γραμμές έχουν αφετηρία τον κεντρικό σταθμό Central, αλλά μπορείτε να επιβιβαστείτε από όποια στάση σας εξυπηρετεί.
Υπάρχει εισιτήριο μίας ημέρας με κόστος 25 ευρώ και το διήμερο με κόστος 32 ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε το διήμερο συμφέρει!! Δείτε αναλυτικά τιμές εδώ.

tips
* Αφού δείτε όλα τα αξιοθέατα που σας ενδιαφέρουν, πάρτε το λεωφορείο και απλά κάντε όλη τη διαδρομή για να ξεκουραστείτε κοιτώντας τα όμορφα μέρη που είδατε νωρίτερα.
* Αν ο καιρός είναι καλός, καθίστε επάνω, στο ανοιχτό μέρος του λεωφορείου- έτσι θα βγάλετε και ωραίες φωτογραφίες!
* Η συχνότητα των δρομολογίων εξαρτάται από την σεζόν. Δείτε τα δρομολόγια εδώ.
* Αν θέλετε να επισκεφτείτε αρκετά μουσεία, κοιτάξτε τι περιλαμβάνει η Brussels Card (έχει πολλά μουσεία με δωρεάν είσοδο και σημαντικές εκπτώσεις). Δείτε αναλυτικά εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου