Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Sukhothai, η αρχαία πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης

Η πόλη Sukhothai ήταν η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης από το 1238 ως το 1438. 
 Αυτό το μέρος παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο είναι γεμάτο με ερείπια από βασιλικά παλάτια, βουδιστικούς ναούς και ιστορικά μνημεία.
Οι επισκέπτες που φτάνουν εκεί αρκετά νωρίς μπορούν να απολαύσουν το χρυσό πρωινό φως και να έχουν το πάρκο στη διάθεση τους, ιδανική ώρα για εκπληκτικές φωτογραφίες. Ο καλύτερος τρόπος για να δει κάποιος τα ερείπια μέσα και έξω από τα τείχη της πόλης, είναι να νοικιάσει ποδήλατο ή μοτοποδήλατο.
Ένας Βούδας περιπατητής στέκεται ανάμεσα σε μια καμπάνα και μια μικρή παγόδα στο Wat Traphang Ngoen, που είναι ο μεγαλύτερος και πιο επιβλητικός ναός του Βασιλείου της πόλης Sukhothai. 
Ένας καθιστός Βούδας στο Wat Sa Si στην ανατολή του ήλιου. 
 Η πόλη χωρίζεται σε δύο μέρη, την παλιά και τη νέα πόλη που απέχουν περίπου 12 χλμ μεταξύ τους. 
Ο καλύτερος τρόπος για μια αξέχαστη επίσκεψη σε αυτό το μοναδικό πάρκο, είναι ο επισκέπτης να μείνει σε ένα από τα ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά ένα βράδυ ώστε να μπορεί από νωρίς να ξεκινήσει την ξενάγηση του. Υπάρχουν λεωφορεία που μεταφέρουν τους επισκέπτες ανάμεσα στην παλιά και τη νέα πόλη, κάθε 20 λεπτά.
Για να επισκεφτεί κάποιος αυτή την πόλη μπορεί να πάρει λεωφορείο από το Mochit Bus station στην Μπανγκόκ. Το ταξίδι διαρκεί πεντέμισι ώρες. Επίσης μπορεί να πάει με τρένο ως την πόλη Phitsanulok και μετά το τοπικό λεωφορείο για Sukhothai, που είναι περίπου 50 χλμ μακρυά. Τέλος η αεροπορική εταιρία Bangkok Airways πετάει δύο φορές καθημερινά προς  Sukhothai, το πρωί και το απόγευμα. Η πτήση διαρκεί περίπου μία ώρα.
 Βουδιστές μοναχοί παρατηρούν το Wat Mahathat. Γενικά πολλοί βουδιστές επισκέπτονται αυτό το πάρκο και προσκυνούν τα αρχαία αγάλματα. 
Μετάφραση: Travel Tips
Πηγή: www.cnngo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου