Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Keukenhof - Η μεγαλύτερη έκθεση ανθισμένων λουλουδιών στην Ευρώπη

Ο κήπος Keukenhof, γνωστός ως ο κήπος της Ευρώπης, βρίσκεται στην περιοχή Lisse, νότια του Άμστερνταμ. Κάθε άνοιξη φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις λουλουδιών στον κόσμο. Τα λουλούδια είναι φυτεμένα και όχι σε πάγκους! Η προετοιμασία απαιτεί μήνες εργασίας και επίβλεψης. 
Είναι ανοιχτός κάθε χρόνο από τα μέσα Μαρτίου μέχρι μέσα Μαΐου

Μπαίνοντας στην έκθεση ο επισκέπτης δεν ξέρει τι να πρωτοκοιτάξει! Πολύχρωμα λουλούδια, ατέλειωτα παρτέρια, σχέδια με λουλούδια, γλυπτά, λίμνες....
Τον υπόλοιπο χρόνο προσβάσιμοι είναι μόνο οι χώροι γύρω από το κάστρο του 15ου αιώνα. 
  
  
Ο κήπος δημιουργήθηκε το 1949 με την ιδέα να περιέχει μια έκθεση λουλουδιών όπου θα παρουσιάζονταν λουλούδια από όλη την Ολλανδία και την Ευρώπη με σκοπό να βοηθηθεί η εξαγωγή λουλουδιών της χώρας. 
Είναι πραγματικά μοναδικός κήπος, ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της Ολλανδίας, γνωστός σε όλο τον κόσμο αφού έχει 800.000 περίπου επισκέπτες το χρόνο. 
File:Keukenhof- Tulip Garden Amsterdam40.JPG 
Εισιτήριο και ωράριο
Το εισιτήριο στοιχίζει 17 ευρώ, ενώ για τα παιδιά μέχρι 11 χρονών είναι 8 ευρώ. 
Το πάρκο είναι ανοιχτό κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης από τις 8 το πρωί έως τις 7:30 το απόγευμα. 
    
Μπορείτε να περπατήσετε, να νοικιάσετε ποδήλατο ή να κάνετε βαρκάδα θαυμάζοντας τα πολύχρωμα λουλούδια. 
Πώς θα πάτε
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης λουλουδιών υπάρχει απευθείας λεωφορείο (νούμερο 858) από το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ Schiphol, καθώς και από τον κεντρικό σταθμό Leiden (νούμερο 854). 
Στον κήπο υπάρχουν και πολλά έργα τέχνης. 


Υπάρχουν μαγαζιά με σουβενίρ και φυσικά με βολβούς, που μπορείτε να αγοράσετε και να φυτέψετε, βέβαια δεν είναι και σίγουρο ότι θα ανθίσουν στην Ελλάδα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου