Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Επίσκεψη στο Schloss Schönbrunn, το μεγάλο παλάτι της Βιέννης

Είναι ένα από τα ωραιότερα παλάτια στον κόσμο και ένα από τα πιο σημαντικά και ιστορικά στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα κτίριο σε στυλ μπαρόκ με εντυπωσιακούς κήπους και εσωτερική διακόσμηση εποχής.
Αποτελούσε τη θερινή κατοικία των Αψβούργων έως το 1918 και σήμερα είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. 

Κτίστηκε τον 18ο αιώνα, στην αριστερή όχθη του Δούναβη κάτω από τον λόφο με την αψίδα Γκλοριέτα. Έχει 3 ορόφους σε σχήμα παραλληλόγραμμου με μεγάλο εσωτερικό αίθριο. Αποτελείται από 1441 δωμάτια συν 139 μαγειρεία! 


Οι αίθουσες έχουν διατηρηθεί με τα αυθεντικά έπιπλα, τους πίνακες και όλη τη διακόσμηση της εποχής. Θα εντυπωσιαστείτε από τα τεράστια δωμάτια, τις αίθουσες χορού και το χρυσό χρώμα που επικρατεί γενικά. 

Ο χώρος μπροστά και πίσω από το ανάκτορο αποτελεί έναν τεράστιο και φαντασμαγορικό κήπο με μαρμάρινα αγάλματα και εντυπωσιακούς συνδυασμούς λουλουδιών.
 
  
Προχωρώντας προς τα πάνω, οι επισκέπτες φτάνουν στον λόφο Γκλοριέτα με τη δεξαμενή του Ποσειδώνα, από την οποία υδροδοτείται το ανάκτορο, ένα γλυπτό του Ποσειδώνα πιο πάνω και φυσικά την αψίδα. 

Στα παιδιά αρέσει ο λαβύρινθος στον κήπο, για τον οποίο πρέπει να πάρετε ξεχωριστό εισιτήριο. 

Πρόσβαση
Με το μετρό U4 στη στάση Schönbrunn. 
Ωράριο 
Ανοιχτό καθημερινά όλο το χρόνο από τις 8 το πρωί έως τις 5 το χειμώνα και έως τις 6:30 το καλοκαίρι. 
Εισιτήριο
Οι τιμές είναι διάφορες, ανάλογα με το τουρ που θα κλείσετε. Δείτε περισσότερα εδώ
tips
* Αν πάτε σε εποχή αιχμής, δηλαδή από Άνοιξη έως και τέλος καλοκαιριού, καλύτερα να έχετε κλείσει από πριν τα εισιτήρια σας για να μην περιμένετε απέξω. 
Ακριβώς δίπλα βρίσκεται ο ζωολογικός κήπος της πόλης, που αξίζει να επισκεφτείτε, αφού φιλοξενεί πολλά ζώα υπό εξαφάνιση, όπως τα γιγάντια πάντα και οι πολικές αρκούδες. Δείτε περισσότερα εδώ
* Στο εσωτερικό του παλατιού απαγορεύεται να βγάζετε φωτογραφίες! Θα αρκεστείτε σε καρτποστάλ που πωλούνται στο κατάστημα. 
* Δείτε περισσότερα άρθρα για τη Βιέννη εδώ.
* Αγοράστε την Vienna Card για να έχετε σημαντικές εκπτώσεις και δωρεάν είσοδο σε πολλά αξιοθέατα και μετακίνηση με τα μμμ. Δείτε περισσότερα εδώ
* Αεροπορικά εισιτήρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου