Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

Οι 20 πιο όμορφες περιοχές στη Γαλλία (Δεύτερο μέρος)


Τις 10 πρώτες περιοχές στη λίστα θα τις βρείτε εδώ

11. Millau Viaduct
Η γέφυρα χαρακτηρίζεται συχνά ως ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα της μηχανικής όλων των εποχών. Έχει το ψηλότερο κατάστρωμα γέφυρας στην Ευρώπη, 270 μέτρα πάνω από το έδαφος.
Το συνολικό μήκος της είναι 2.460 μέτρα και αποτελεί μέρος του οδικού άξονα που συνδέει το Παρίσι με το Μοντπελιέ. 

12. Etretat
 
Κύριο αξιοθέατο της μικρής πόλης Etretat, στην ακτή Abalaster της Νορμανδίας, είναι οι φυσικές αψίδες που βγαίνουν μέσα από τη θάλασσα. 

13. Lyon- Λυόν
Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας και θεωρείται ως η πιο cool! Πολύ πιο οικονομική από το Παρίσι, με εκπληκτικό φαγητό και το εντυπωσιακό χειμερινό φεστιβάλ του φωτός. 

14. Carcassonne- Καρκασσόν
 
Ολόκληρη η μεσαιωνική πόλη και τα τείχη της, μήκους τριών περίπου χιλιομέτρων, αποτελεί αξιοθέατο αλλά και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο . Έχει αναπαλαιωθεί εκπληκτικά και ο επισκέπτης μπορεί να αισθανθεί το κλίμα της μεσαιωνικής πόλης, καθώς μάλιστα ακόμη και σήμερα διαθέτει περίπου 60 μόνιμους κατοίκους.

15. Montlucon- Μουσείο Mupop

Η πόλη Montlucon στο κέντρο της χώρας, εγκαινίασε πρόσφατα ένα μοναδικό στο είδος του μουσείο, αφιερωμένο στην εγχώρια και παγκόσμια ποπ μουσική. 

16. Αμπελώνες
 
Η Γαλλία παραμένει χώρα παραγωγής καλού κρασιού με τεράστιες εκτάσεις γεμάτα αμπέλια. Υπάρχουν μάλιστα οργανωμένες εκδρομές σε περιοχές με αμπελώνες που ξεχωρίζουν με τις καταπράσινες εκτάσεις.

17. Bordeaux - Μπορντό

Όμορφη πόλη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γκαρόν, είναι η γαλλική πρωτεύουσα του κρασιού, τόπος παραγωγής των πασίγνωστων κρασιών μπορντό. 

18. Provence- Προβηγκία

Η εντυπωσιακή παράκτια περιοχή από το Μαντόν έως το Μπαντόλ είναι γνωστή ως Κυανή Ακτή, ενώ το τμήμα κοντά στην Ιταλία αναφέρεται ως Ριβιέρα. Το καλοκαίρι γεμίζει παραθεριστές από όλη τη Γαλλία και το εξωτερικό. Ιδιαίτερα όμορφα είναι τα λιβάδια με μωβ λεβάντες, ενώ κάθε πόλη και χωριό της περιοχής είναι εντελώς διαφορετικά αλλά εξίσου όμορφα. 

19. Biarritz
Ένα παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο με πανέμορφες και τεράστιες αμμώδεις παραλίες. Βρίσκεται στα σύνορα με τη βόρεια Ισπανία, στον βισκαικό κόλπο. Το καλοκαίρι γεμίζει παραθεριστές κυρίως από Γαλλία και Ισπανία αλλά και διασημότητες που έχουν εξωχικές κατοικίες στην περιοχή. 

20. Le Chateau de Chambord
Είναι το μεγαλύτερο από τα κάστρα που υπάρχουν στην κοιλάδα Loire. Έχει 440 δωμάτια και είναι πραγματικά ένα εντυπωσιακό κάστρο από την εποχή της Αναγέννησης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου