Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Βόλτα με το τρενάκι του Πηλίου

Το τρενάκι του Πηλίου ή αλλιώς ο Μουντζούρης, είναι ένα τουριστικό τρένο που ταξιδεύει στα χωριά του Πηλίου, με ταχύτητα 20χλμ/ώρα και  καλύπτει απόσταση 15χλμ. Αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!



Η διαδρομή διαρκεί συνολικά 1 ώρα και 30 λεπτά, με στάση 15 λεπτών στην Άνω Γατζέα. Το τρένο κινείται σε πολύ στενές σιδηροδρομικές γραμμές και περνά πλάι από χαράδρες, γέφυρες, πλούσια βλάστηση, με θέα στον Παγασητικό. 


 
Το τρένο αποτελείται από 4 ξύλινα βαγόνια με εξώστες, τις δύο παλιές του ατμάμαξες και δύο ντηζελάμαξες. Η κατεύθυνση της μηχανής αντιστρέφεται χειροκίνητα σε μια ειδική πλατφόρμα στην άκρη του σταθμού. 

 
Αφετηρία του τρένου είναι τα Λεχώνια, όπου ξεκινά η πανέμορφη διαδρομή στις πλαγιές του Πηλίου μέχρι τις Μηλιές. Η μόνη στάση γίνεται  στην Άνω Γατζέα. Το τρένο περνά από  Αγία Τριάδα, Άγιο Αθανάσιο, Πινακάτων, Αργυρέικα. 

Φτάνοντας στις Μηλιές, οι επισκέπτες μπορούν να ακολουθήσουν το μονοπάτι που οδηγεί στην πλατεία του χωριού με τον ναό-αξιοθέατο των Παμμέγιστων, εκεί όπου το 1821 ο Άνθιμος Γαζής ύψωσε τη σημαία της επανάστασης. Ο ναός έχει εντυπωσιακές αγιογραφίες και ξυλόγλυπτο τέμπλο. Η ιστορική σημαία βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του χωριού.

Πρόσβαση
Τα Άνω Λεχώνια απέχουν 12 χλμ από τον Βόλο. Μπορείτε να φτάσετε ως εκεί με το αυτοκίνητο σας, υπάρχει χώρος για πάρκινγκ. 
Με συγκινωνία από Βόλο με το λεωφορείο Βόλου-Λεχωνίων-Πλατανιδίων. Η στάση απέχει μόλις 50 μέτρα.  
 
Δρομολόγια
Το τρενάκι λειτουργεί από την Άνοιξη μέχρι το Φθινόπωρο με ένα δρομολόγιο ημερησίως. Ξεκινά από τα Άνω Λεχώνια στις 10 το πρωί και από τις Μηλιές στις 3 το μεσημέρι. 
Τους καλοκαιρινούς μήνες γίνονται κάποια έξτρα δρομολόγια, χωρίς στάση στην Άνω Γατζέα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το γραφείο ΤΡΑΙΝΟΣΕ Βόλου στο τηλέφωνο 24210-39723

Εισιτήρια
10ευρώ απλή διαδρομή, 18 ευρώ με επιστροφή
Το παιδικό (4-12 ετών) είναι 6 ευρώ η απλή διαδρομή και 10 ευρώ με επιστροφή. 
Το τοπίο αλλάζει ανάλογα με την εποχή, και σίγουρα το Φθινόπωρο είναι πολύ εντυπωσιακό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου