Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

Επίσκεψη στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ- Buckingham Palace

Είναι σίγουρα ένα από τα διασημότερα παλάτια του κόσμου και σήμα κατατεθέν της βρετανικής πρωτεύουσας. 
Χτίστηκε το 1705 και σήμερα είναι η χειμερινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Διαθέτει 602 δωμάτια, εκ των οποίων 19 είναι αίθουσες τελετών, 52 βασιλικά δωμάτια και δωμάτια προσκεκλημένων, 188 δωμάτια προσωπικού και 78 μπάνια.


Μπροστά από το παλάτι, έξω από τα κάγκελα, δεσπόζει το ψηλό χρυσό άγαλμα, το της βασίλισσας Βικτωρίας. 
Η αλλαγή φρουράς γίνεται στις 11 το πρωί, εκτός καιρικού απροόπτου, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή και κάθε μέρα το καλοκαίρι. Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται για να παρακολουθήσει και όντως είναι ωραία. Με τις εντυπωσιακές στολές και τα χαρακτηριστικά τους καπέλα, οι φύλακες κάνουν μια μίνι παρέλαση. 

Από το 1993 το παλάτι άνοιξε τις πύλες του για το κοινό. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν κάποιες αίθουσες του παλατιού αλλά μόνο κατά τους θερινούς μήνες (συνήθως από τέλη Ιουλίου έως και τέλη Σεπτεμβρίου) που λείπει η βασιλική οικογένεια. To εισιτήριο κοστίζει 25 λίρες. 
White drawing room
To δωμάτιο του θρόνου
Ballroom
H μεγάλη σκάλα

Royal Mews


Από Φεβρουάριο μέχρι Νοέμβριο, μπορείτε να επισκεφτείτε τους βασιλικούς στάβλους. Περιλαμβάνει τον στάβλο με 34 άλογα, μεταξύ των οποίων οι περίφημοι γκρίζοι ίπποι του Ουίνδσορ, τα οποία οδηγούν την βασιλική άμαξα σε διάφορες εκδηλώσεις. 
 Επίσης υπάρχουν πολλές άμαξες και σίγουρα ξεχωρίζει η  χρυσή άμαξα μήκους 7 μέτρων. Το εισιτήριο στοιχίζει 12 λίρες και είναι ανοιχτά όλο το χρόνο. 

Queens gallery


Περιλαμβάνει μια μεγάλη συλλογή από πίνακες, όπως έργα των Βερμέερ και Ντα Βίντσι, σπάνια έπιπλα, φωτογραφίες και άλλα έργα τέχνης. Επίσης πολύ συχνά φιλοξενεί προσωρινές εκθέσεις. Δείτε περισσότερα εδώ. Εισιτήριο 12 λίρες και ωράριο 10-4. 

Clarence House


Είναι η κατοικία του πρίγκηπα Καρόλου και της Καμίλα. Κανονικά δέχεται επισκέπτες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά λόγω ανακαινίσεων θα ανοίξει τις πύλες του ξανά τον Αύγουστο του 2020. 
Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψη στο παλάτι με κάποιο από τα γειτονικά πάρκα, όπως το Green park και το St.James Park.
Greek Park
St James Park
Πρόσβαση
Με το μετρό στους σταθμούς St. James Park (αυτός είναι ο κοντινότερος), Victoria και Hyde park corner. 
Δείτε περισσότερα για το Λονδίνο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου