Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο της Βιέννης- Tiergarten Schönbrunn

Ο ζωολογικός κήπος της Βιέννης, Tiergarten Schönbrunn,  φτιάχτηκε το 1752 και είναι ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος στον κόσμο. Φιλοξενεί περίπου 700 διαφορετικά είδη ζώων σε πολύ όμορφο περιβάλλον και άνετους χώρους. 





Στον ίδιο χώρο υπήρχε ένας μικρός ζωολογικός κήπος, που ανήκε στους αυτοκράτορες της Αυστρίας από το 1540. Άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το 1779 με  δωρεάν είσοδο. Σήμερα δέχεται περίπου 2 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. 


Ο κήπος φιλοξενεί μερικά πολύ σπάνια και υπό εξαφάνιση ζώα. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από αυτά που μπορείτε να δείτε στον ζωολογικό κήπο: γιγάντια πάντα, κόκκινο πάντα, κοάλα, λύγκες, πολικές αρκούδες, καγκουρό, γκρι λύκοι, πολλά είδη πιθήκων, βίσωνες, αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι, πολλά είδη πτηνών, ερπετών, αμφίβιων και ψαριών. 
 
 
 
 
 
 

Το ενυδρείο φιλοξενεί τεράστια ποικιλία από ψάρια. Ξεχωρίζουν τα τροπικά ψάρια με τα έντονα χρώματα τους και φυσικά οι καρχαρίες! 
Είναι από τους πολύ λίγους ζωολογικούς κήπους παγκοσμίως που φιλοξενούν γιγάντια πάντα. Το 2007 γεννήθηκε εκεί το πρώτο γιγάντιο πάντα σε κήπο στην Ευρώπη. Και από τότε το ζευγάρι πάντα έχουν αποκτήσει κι άλλα μωρά και μάλιστα τα τελευταία ήταν δίδυμα. Δεν είναι τυχαίο που η κυριότερη ατραξιόν του κήπου θεωρούνται τα γιγάντια πάντα!
Πρόσβαση
Με το μετρό στο σταθμό Hietzing και ακολουθείτε τις ταμπέλες προς την είσοδο του κήπου. 

Ωράριο
Ο κήπος είναι ανοιχτός όλο το χρόνο, ακόμα και σε όλες τις αργίες, από τις 9 το πρωί. Η ώρα κλεισίματος διαφέρει ανάλογα με την εποχή. Το χειμώνα κλείνει 4:30-5:00, ενώ από Απρίλιο μέχρι Σεπτέμβριο κλείνει στις 6:30. 

Εισιτήρια
Το εισιτήριο κοστίζει 20ευρώ, για παιδιά 6-19 ετών είναι 10 ευρώ, ενώ τα παιδιά κάτω από 6 χρονών μπαίνουν δωρεάν. 
Στο χώρο του κήπου κυκλοφορεί τρενάκι, με 3 στάσεις. Ολόκληρη η διαδρομή διαρκεί 45 λεπτά.  Το εισιτήριο κοστίζει 2 ευρώ και το παιδικό 1 ευρώ. Αξίζει να το πάρετε, ειδικά στο τέλος της βόλτας σας, για να δείτε όλο το πάρκο πιο ξεκούραστα. 
Μέσα στον κήπο θα βρείτε εστιατόρια και καφετέριες με σνακ και ροφήματα. 
Ξεχωρίζει η Τιρολέζικη ταβέρνα στο πάνω μέρος του κήπου. Έχει καταπληκτικό παραδοσιακό φαγητό (π.χ. βιενέζικο σνίτσελ και πολλά άλλα με ποικιλία από μπύρες σε πολύ καλές τιμές. 

tips
* Ο ζωολογικός κήπος βρίσκεται δίπλα στο διάσημο παλάτι, οπότε μπορείτε να συνδυασετε την επίσκεψη σας, αρκεί να αντέχουν τα πόδια σας τόσο περπάτημα
* Στην είσοδο να πάρετε χάρτη- θα τον χρειαστείτε για να βρείτε τα ζώα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο- και να σημειώσετε τις ώρες των διάφορων σόου με ζώα που θέλετε να παρακολουθήσετε. 
* Αγοράστε την Vienna Card που περιλαμβάνει μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, δωρεάν εισόδους και εκπτώσεις. 
* Βρείτε το κατάλληλο ξενοδοχείο για τη διαμονή σας εδώ.

* Εκδρομές γύρω από τη Βιέννη.
* Κρουαζιέρες στο Δούναβη
* Κονσέρτο στην πρωτεύουσα της κλασσικής μουσικής

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου