Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Εκδρομή στην Πίζα με τον φημισμένο πύργο της


Ο πύργος της Πίζας, γνωστός και ως κεκλιμένος επειδή γέρνει, βρίσκεται πολύ βρίσκεται πολύ κοντά στην Φλωρεντία, στην ευρύτερη περιοχή της Τοσκάνης.
Αξίζει να αφιερώσετε κάποιες ώρες για να επισκεφτείτε τον διάσημο πύργο και την γραφική πόλη της Πίζας, με το πανεπιστήμιο, τις όμορφες πλατείες και τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα. 
http://www.booking.com/city/it/pisa.en.html?aid=370440
Ο πύργος έχει 60 μέτρα ύψος και γέρνει περίπου 4 βαθμούς! Μέχρι το 1990 έγερνε 10 βαθμούς- αν και το σχέδιο δεν ήταν αυτό. Η ανοικοδόμηση ξεκίνησε το 1173 και συνεχίστηκε για 200 χρόνια εξαιτίας των πολέμων που το διέκοπταν. Το όνομα του αρχιτέκτονα πάντως είναι άγνωστος.
Είναι ουσιαστικό ένα ανεξάρτητο κωδωνοστάσιο - καμπανίλε στα ιταλικά- και βρίσκεται πίσω ακριβώς από τον καθεδρικό ναό της πόλης, στην πλατεία Piazza del Duomo.  
 
Με 8 ορόφους και 207 στήλες, θυμίζει πολυώροφη γαμήλια τούρτα!  
 
Ανεβαίνοντας τα 294 σκαλιά, φτάνετε στην κορυφή του Πύργου, από όπου θα έχετε θέα σε όλη την πόλη. 
Τι άλλο να δείτε στην πόλη της Πίζας:
Την πλατεία Piazza dei Miracoli, που εκτός από τον πύργο περιλαμβάνει τον καθεδρικό ναό, το βαπτιστήριο και το μουσείο του ναού.
 
Tην εκκλησία San Sisto, μια από τις παλαιότερες εκκλησίες της πόλης (έτος ανοικοδόμησης 1191)
Την πλατεία Piazza dei Cavalieri, η οποία ήταν πολιτικό κέντρο κατά το μεσαίωνα.
Τη σχολή Scuola Normale, ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια στον κόσμο, στην πλατεία Piazza dei Cavalieri.
Το σπίτι του κόμη Ugolino della Gherardesca
To μουσείο Museo Nazionale di San Matteo με γλυπτά και πίνακες διάσημων καλλιτεχνών. 
Περπατήστε κατά μήκος του ποταμού Arno

Στις 16 Ιουνίου γίνεται το φεστιβάλ Luminara, όπου μόλις δύσει ο ήλιος, όλα τα φώτα κατά μήκος του ποταμού Arno, σβήνουν και περισσότερα από 10.000 κεριά δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα. 

 
Η γιορτή ολοκληρώνεται με βεγγαλικά!
Πως θα πάτε  
Με τρένο από το σταθμο Florence S.M.Novella με προορισμό τον σταθμό Pisa Centrale. Από εκεί είναι περίπου 30 λεπτά περπάτημα μέχρι τον πύργο, περνώντας μέσα από την πόλη. 
Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε οργανωμένη εκδρομή με ξενάγηση στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά ή ισπανικά. Σημείο εκκίνησης της εκδρομής είναι η Piazza Stazione, στη γωνία με την Piazza dell’Unità, στο κέντρο της Φλωρεντίας. Δείτε περισσότερες πληροφορίες και όλες τις δυνατότητες κράτησης εδώ.
tips
* Πολύ πιθανό να βρείτε ουρά, καλύτερα λοιπόν να έχετε κλείσει από πριν τα εισιτήρια σας.
* H σκάλα του πύργου είναι ελικοειδής. Πρέπει να φοράτε ίσια παπούτσια που να μην γλιστράνε βέβαια. 
* Τα ξενοδοχεία στην πόλη της Πίζας
* Τα εστιατόρια που είναι κοντά στον πύργο είναι ακριβά και δεν έχουν και ιδιαίτερα καλής ποιότητας φαγητό γιατί είναι εντελώς τουριστικά. Καλό είναι να αποφύγετε!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου