Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

Το κόκκινο σπίτι της Χαλκίδας

Το κόκκινο σπίτι είναι το σήμα κατατεθέν της Χαλκίδας. Βρίσκεται στην μια άκρη της παραλίας, στο Κρηπίδωμα. Το κτίσμα έχει σχήμα Π. Οι γωνίες είναι χτισμένες με πέτρινους ογκόλιθους και οι τοίχοι με πέτρα. Τα παράθυρα είναι μαρμάρινα και σχηματίζουν αετώματα. 
Το σπίτι είναι χτισμένο πάνω σε βράχο και από τρεις μεριές βλέπει θάλασσα. Είναι ίσως το πιο όμορφο σημείο της παραλίας Χαλκίδας.
http://www.booking.com/city/gr/chalkis.el.html?aid=370440Χτίστηκε το 1884 και αγοράστηκε από τον Μάλλιο, ο οποίος ήταν έμπορος. Εκείνος το άφησε στο Δήμο Χαλκιδέων. Σήμερα, στο κόκκινο σπίτι γίνονται εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις.
Αξίζει τον κόπο να περπατήσετε ως εκεί, από την αντίθετη μεριά της γέφυρας και να φωτογραφηθείτε με φόντο το όμορφο Κόκκινο σπίτι. Μπροστά ο χώρος είναι πεζοδρομημένος με αρκετά παγκάκια. 
Χιόνια 2004...Απίθανο τοπίο!
Απέναντι ακριβώς υπάρχει ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον κτίριο, γνωστό ως το σπίτι με τα αγάλματα. Είναι ένα διώροφο κτίριο με 4 πήλινα αγάλματα στην κορυφή του. Ανήκε κι αυτό στον Μάλλιο και τώρα στεγάζει το Λύκειο Ελληνίδων. 
Το σπίτι με τα αγάλματα και στο βάθος το κόκκινο σπίτι

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλές οι φωτογραφίες στην ανάρτησή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε! Η χιονισμένη είναι η αγαπημένη μας. Ήταν τέλεια η Χαλκίδα χιονισμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή