Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Μια πόλη φτιαγμένη από πάγο και χιόνι!

Ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου το 28ο διεθνές φεστιβάλ χιονιού και πάγου (Harbin Ice and snow festival) στην πόλη Χαρμπίν της βορειοανατολικής Κίνας.
Η πόλη αυτή βρίσκεται στα σύνορα με τη Ρωσία με το κλίμα της να επηρεάζεται από τη Σιβηρία, με πολικές θερμοκρασίες χειμώνα και καλοκαίρι! Μέση θερμοκρασία το χειμώνα είναι -16 βαθμοί! Το φεστιβάλ διοργανώνεται εκεί κάθε χρόνο από το 1963.

 
Για τρείς μήνες οι κάτοικοι της περιοχής Harbin της Κίνας, αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια μεγάλη μυθική πόλη φτιαγμένη από πάγο. 


Οι επισκέπτες μπορούν εκτός από την ονειρική περιήγηση στην πόλη, να απολαύσουν βόλτες με άμαξες και χειμερινά σπορ, όπως αλπικό σκι, χειμερινή κολύμβηση και την έκθεση φαναριών στους κήπους Zhaolin. 
  


To θεματικό αυτό πάρκο είναι πραγματικά πανέμορφο. Διαθέτει μια σειρά από γλυπτά από χιόνι και πάγο καθώς επίσης και αναπαραστάσεις από  τα πιο εμβληματικά κτίρια στον κόσμο. Όλα αυτά είναι  σκαλισμένα σε τεράστιους ογκόλιθους πάγου και χιονιού.
Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα γλυπτά εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα, όπως ο Παρθενώνας και ο Μέγας Αλέξανδρος. 
 

  

 Υπάρχουν γλυπτά εμπνευσμένα από διάφορα μέρη του κόσμου, όπως ο Λευκός Οίκος της Ουάσινγκτον και το κινέζικο παλάτι.
 

Τα γλυπτά φωτίζονται εσωτερικά και εξωτερικά από πολύχρωμα φώτα, που δίνουν περισσότερη λάμψη στην μαγική αυτή παγωμένη πόλη. Επίσης, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ εκατοντάδες πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό. 
  




1 σχόλιο: