Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Comic strip museum: Το μουσείο των κόμικς

Στην πατρίδα των Στρουμφ και του Τεν Τεν υπάρχει το μουσείο των κόμικς. Μιλάμε φυσικά για τις Βρυξέλλες και το Comic Strip museum. Είναι ένα μεγάλο αρτ νουβό κτίριο, φτιαγμένο από το γνωστό αρχιτέκτονα Victor Horta. Για να το βρείτε πρέπει να ακολουθήσετε τις ταμπέλες από τον κοντινότερο σταθμό του μετρό. Λειτουργεί από το 1989, δέχεται πάνω από 200.000 επισκέπτες κάθε χρόνο και πλέον η έκταση του είναι 4,200 m². 
Η είσοδος
Είναι το βασίλειο των κόμικς, στα οποία οι Βέλγοι έχουν αποδείξει ότι είναι πολύ καλοί. Είναι το σπίτι πολλών γνωστών ηρώων, όπως: Tintin, Spirou, Bob and Bobette, the Smurfs, Lucky Luke, Blake and Mortimer, Marsupilami, και πολλά άλλα.
  

 Στους χώρους του μουσείου θα δείτε πολλά original σκίτσα των αγαπημένων σας κόμικς, εργαστήρια των δημιουργών, την ιστορία της δημιουργίας των κόμικς και πολλές μινιατούρες. 
  
               Η μελωδία των στρουμφ και ένα αρχικό σκίτσο των στρουμφ!
 
Όμορφες μινιατούρες
 
Ένα τυπικό εργαστήριο καλλιτέχνη των κόμικς
Συχνά το μουσείο φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις, οπότε κοιτάξτε μήπως πετύχετε κάποια το χρονικό διάστημα που θα είστε εκεί. 
 
Στο χώρο του μουσείου υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο βιβλιοπωλείο με κόμικς κυρίως στα γαλλικά, αλλά και στα γερμανικά και αγγλικά. 
  
                         Ο πύραυλος του ΤενΤεν και το κλουβί των Στρουμφ
  


tips
*Πέρα από τα κόμικς, οι τιμές στο βιβλιοπωλείο είναι λίγο τσιμπημένες, ειδικά στους λούτρινους ήρωες. Θα τα βρείτε αλλού πιο φτηνά. π.χ. Υπάρχει μαγαζί που πουλάει διάφορα από το Τεν Τεν στο αεροδρόμιο, σε πολύ καλύτερες τιμές!
*Το μουσείο είναι ανάμεσα σε στενά, ακολουθείστε τις πινακίδες ή ρωτήστε για να μην μπερδευτείτε!
* Οι Βρυξέλλες είναι μια πόλη με πάρα πολλά ξενοδοχεία. Εμείς μείναμε στο NH  du Grand Sablon και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα κυρίως για το καταπληκτικό πρωινό....πραγματικά νόστιμο, με ατέλειωτη ποικιλία! 
* Brussels Card- Η κάρτα του επισκέπτη με πολλές εκπτώσεις, δωρεάν εισόδους σε αξιοθέατα και μετακινήσεις με τα ΜΜΜ. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου