Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Ανεβαίνοντας στο λόφο Πέτριν της Πράγας

Σε απόσταση αναπνοής από το Κάστρο της Πράγας, βρίσκεται ο Λόφος Πέτριν που είναι ιδανικός για ένα  περίπατο μακριά από το συνωστισμό των τουριστών. Αγαπημένο σημείο συνάντησης για τους ρομαντικούς και με υπέροχη θέα στις όχθες του ποταμού Μολδάβα.
Ο λόφος έχει ύψος 318 μέτρα, αλλά  υπάρχει τελεφερίκ το οποίο θα σας γλυτώσει το μπελά της ανόδου (με τιμή ενός εισιτηρίου για τραμ). Ανεβαίνοντας με το τελεφερίκ οι επισκέπτες απολαμβάνουν όμορφη θέα προς την μια πλευρά του κάστρου της Πράγας.
Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται ο πύργος, ουσιαστικά μια απομίμηση του πύργου του Άιφελ αλλά στο 1/4 του ύψους του- αφού είναι μόλις 63,5 μέτρα. Φτιάχτηκε το 1891 για τη διεθνή έκθεση. Για όσους θέλουν να φτάσουν στον εξώστη θα πρέπει να ανεβούν 300 περίπου σκαλοπάτια. 
Εκεί ψηλά επίσης βρίσκεται ο κήπος με τις τριανταφυλλιές, γνωστός ως ο κήπος των ρόδων. Είναι πραγματικά πολύ όμορφος και πολύ καλά φροντισμένος κήπος. 
Μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν με τους παραμορφωτικούς καθρέφτες στον λαβύρινθο των καθρεφτών. 
Σε μια μεριά υπάρχει το τείχος του λιμού που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και αποτελούσε μέρος της οχύρωσης. 
Εντυπωσιακό το κτίσμα της εκκλησίας του Αγίου Μιχαήλ. Πρόκειται για ένα ξύλινο κτίριο που μεταφέρθηκε στην Πράγα από την Ουκρανία, όταν πλημμύρισε η κοιλάδα που βρισκόταν. Είναι κλειστός για το κοινό και δεν λειτουργεί πια.
Ακολουθώντας ένα μονοπάτι με πολλές αγιογραφίες με τα πάθη του Χριστού, θα βρεθείτε μπροστά στο ναό του Αγίου Λαυρεντίου, μια εκκλησία μπαρόκ, χτισμένη στα ερείπια ενός παγανιστικού ναού. 
Το μουσείο της λογοτεχνίας στεγάζεται στο μοναστήρι του Στράχοβ, μια μονή του 12ου αιώνα που λειτουργεί ως σήμερα. Εκεί θα δείτε περίτεχνα ευαγγέλια και αντίτυπα της Βίβλου. 
Στο λόφο επίσης θα δείτε το στάδιο Στράχοβ, που δεν έχει και καμία ιδιαίτερη χάρη αλλά είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως στο είδος του. Χρησιμοποιείται για αγώνες και για ροκ συναυλίες. 
tips
*Προς τα κάτω, στα μισά περίπου της διαδρομής, βρίσκεται το περίφημο εστιατόριο Nebozizec – όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα γεύμα με τέλεια θέα προς την Πράγα. 
* To τελεφερίκ ξεκινά από την οδό Ujezd street στη Mala Strana. 
* Aν δεν είστε κουρασμένοι κατεβείτε από το λόφο περπατώντας για να απολαύσετε μαγευτική θέα προς την πόλη και να δείτε όλες τις μεριές του λόφου. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου