Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Fernsehturm - Ο Πύργος του Βερολίνου

O καλύτερος τρόπος για να δείτε το Βερολίνο από ψηλά, είναι η επίσκεψη στον πύργο της τηλεόρασης, που ονομάζεται Fernsehturm. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία Alexanderplatz, για αυτό αποκαλείται και Αlex tower. 
 Φτιάχτηκε το 1965-1969 και ο σκοπός ήταν να γίνει το σύμβολο της πόλης, κάτι που το κατάφερε αφού φαίνεται σχεδόν από κάθε σημείου του Βερολίνου. Το ύψος του είναι 368 μέτρα. Η πλατφόρμα παρατήρησης για τους επισκέπτες βρίσκεται σε ύψος 294 μέτρων.

Η ανάβαση γίνεται πολύ εύκολα και σε μόλις 16 δευτερόλεπτα με δύο ανελκυστήρες.
Τρία μέτρα παραπάνω λειτουργεί μπαρ και  εστιατόριο που περιστρέφονται σε είκοσι λεπτά.  Το μενού του εστιατορίου μπορείτε να το δείτε εδώ και το μενού του μπαρ εδώ.
Από εκεί λοιπόν θα δείτε όλη την πόλη, το Reichstag (το εντυπωσιακό κτίριο της γερμανικής βουλής), την πύλη του Βραδεμβούργου, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, το Ολυμπιακό στάδιο, την πλατεία Potsdamer Platz και το νησί των μουσείων (Museumsinsel).
Είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της γερμανικής πρωτεύουσας με μεγάλη τουριστική επισκεψιμότητα. Αν θέλετε να γλιτώσετε την ουρά στην είσοδο, μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας εδώ. (16 ευρώ και 9,5 το παιδικό)
Ο Πύργος είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 9 το πρωί (από τις 10 το χειμώνα) ως τα μεσάνυχτα. Καλύτερη ώρα για να πάει κάποιος είναι το απόγευμα, ώστε να δει τη θέα με το φως της ημέρας αλλά και όταν νυχτώσει.

Ταξιδεύοντας στο Βερολίνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου