Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Τα καλύτερα δωρεάν μουσεία και γκαλερί του Λονδίνου

Η Βρετανική πρωτεύουσα είναι γεμάτη αξιοθέατα, μουσεία και γκαλερί, αρκετά από τα οποία έχουν ελεύθερη είσοδο, δηλαδή χωρίς εισιτήριο. Ας δούμε τα πιο ενδιαφέροντα από αυτά. 
Τα δωρεάν μουσεία: 
Βρετανικό Μουσείο
Ένα από τα πιο διάσημα μουσεία στον κόσμο, είναι το Βρετανικό, που εκτός από τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα και την τεράστια συλλογή αρχαίων ελληνικών εκθεμάτων, αξίζει να δείτε τις Αιγυπτιακές μούμιες.
Ένα ακόμα διάσημο μουσείο, παγκοσμίου φήμης, σε ένα από τα πιο όμορφα κτίρια του Λονδίνου. Ξεχωρίζει για την έκθεση δεινοσαύρων και θηλαστικών και το δωμάτιο του τεχνητού σεισμού. 

Περισσότερα από 15.000 εκθέματα, διαδραστικές δραστηριότητες και εκθέσεις αφιερωμένες σε όλους τους τομείς των επιστημών. Μην χάσετε την κάψουλα του Apollo 10 και την ατμομηχανή του Stephenson. 

 
Το μουσείο του Λονδίνου, είναι ένα αξέχαστο ταξίδι στο πολυτάραχο παρελθόν της πόλης. Ανακαλύψτε το προϊστορικό Λονδίνο δείτε πως η πόλη άλλαξε κάτω από τους Ρωμαίους και τους Σάξονες, περπατήστε στο μεσαιωνικό Λονδίνο, στην εποχή των πολέμων, της πανούκλας και της φωτιάς και τέλος στην Βικτωριανή εποχή. 

Το μουσείο της βασιλικής αεροπορίας ταξιδεύει τους επισκέπτες στην ιστορία της αεροναυπηγικής, από το παλαιότερο αερόστατο μέχρι το πιο σύγχρονο πολεμικό Eurofighter, με περισσότερα από 100 εκθέματα. 

Οι δωρεάν γκαλερί 
Ένα πανέμορφο κτίριο στην διάσημη πλατεία Trafalgar, φιλοξενεί περισσότερους από 2.000 πίνακες διάσημων καλλιτεχνών όπως Botticelli, Leonardo da Vinci, Rembrandt, Gainsborough, Turner, Renoir και Van Gogh. 

Μια επίσκεψη στο Λονδίνο δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς να δείτε αυτήν την πινακοθήκη που στεγάζεται σε πρώην ηλεκτρικό σταθμό στις άκρες του Τάμεση. Περιλαμβάνει έργα των Cézanne, Bonnard, Matisse, Picasso, Rothko, Dalí, Pollock, Warhol και Bourgeois.

Η μεγαλύτερη έκθεση βρετανικών έργων τέχνης στον κόσμο, με έργα από το 1500 έως και σήμερα. Θα δείτε τα αριστουργήματα των Gainsborough, Hogarth, Millais, Whistler, καθώς και εκπληκτικά έργα σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης των  Francis Bacon, Lucian Freud. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου