Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Περπατώντας στην Oxford Street του Λονδίνου

Είναι μια από τις πιο πολυσύχναστε οδούς όλης της Ευρώπης με περίπου 300 μαγαζιά, από τα οποία μερικά είναι πολυώροφα πολυκαταστήματα.  
 


Ξεκινά από  το Marble Arch και καταλήγει στην βορειοανατολική πλευρά του Hyde park. 
Στο μέσο της οδού βρίσκεται το Oxford circus, μια διασταύρωση με 2 άλλους μεγάλους δρόμους του Λονδίνου, Charing Cross και Tottenham Court Road.  
                      


Picadilly Circus
Η Oxford Street συναντιέται επίσης με άλλους μεγάλους λονδρέζικους δρόμους, όπως Park LaneNew Bond Street και Regent Street - που επίσης έχει πολλά μαγαζιά με το μεγαλύτερο κατάστημα παιχνιδιών " Hamleys" να ξεχωρίζει και να μαγεύει μικρούς και μεγάλους
Κάθε χρόνο, από το 1959, τα Χριστούγεννα ο δρόμος στολίζεται με χιλιάδες χριστουγεννιάτικα φωτάκια και στολίδια. 
Περίπου στα μέσα Νοεμβρίου μια διασημότητα "ανάβει" τα φώτα, τα οποία μένουν ανοιχτά μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. 
 Μερικοί από τους διάσημους ήταν οι Spice Girls, Emma Watson, Enrique Iglesias, Westlife, Leona Lewis, Jim Carrey και το 2012 o Robbie Williams.  
 
Βιτρίνες με τρέλα....χρώματα, αστείες φιγούρες, φτιαγμένες με ατέλειωτη φαντασία!
  
Αξίζει να κάνετε βόλτα στην Oxford street ακόμα και μόνο για να δείτε  τις εκκεντρικές βιτρίνες των καταστημάτων, με πρωταγωνιστή το Selfridges. 
   
Οι βιτρίνες στολίζονται ανάλογα με την εποχή και φυσικά τα χριστούγεννα κάθε βιτρίνα είναι και μια υπερπαραγωγή!!
Ξεχωρίζει το πολυκατάστημα Selfridges, σε ένα πολύ εντυπωσιακό κτίριο. 
Άγαλμα πάνω από την κεντρική είσοδο του Selfridges
Άλλα πολυκαταστήματα είναι τα House of Fraser, Debenhams και John Lewis. 
House of Fraser
Debenhams
Φυσικά η οδός είναι γεμάτη φαστ φουντ και εστιατόρια, ενώ σίγουρα κάποια στιγμή θα σας μυρίσουν τα hot dog με τα καραμελωμένα κρεμμύδια που πουλάνε στο δρόμο - είναι πολύ νόστιμα αν και εντελώς ανθυγιεινά!
Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη καθώς κατά μήκος της οδού υπάρχουν αρκετές στάσεις μετρό, όπως Bond Street, Marble ArchOxford CircusPiccadilly CircusTottenham Court Road. Επίσης συνέχεια περνούν τα διάσημα κόκκινα διώροφα λεωφορεία, που μπορείτε να πάρετε αν κουραστείτε από το περπάτημα - έχουν κοντινές στάσεις. 
Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 9 μέχρι τις 8 και ως τις 9 κάθε Πέμπτη, από τις 9 μέχρι τις 7 τα Σάββατα και από τις 12 έως τις 6 τις Κυριακές. 
tips
* Να έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεση σας για να δείτε τα όμορφα κτίρια, τις βιτρίνες και γιατί όχι να επισκεφτείτε και μερικά μαγαζιά. 
* Όλη η λίστα με τα ξενοδοχεία στο Λονδίνο, με αντικειμενική βαθμολογία και τις καλύτερες τιμές εδώ 
* Εννοείται ότι πρέπει να προσέχετε πολύ πορτοφόλια και τσάντες, γιατί κυκλοφορούν κλέφτες, όπως στους περισσότερους πολυσύχναστους δρόμους. 
* Αν θέλετε να επισκεφτείτε κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα, καλύτερα να βρείτε από πριν τον αριθμό του και τον κοντινότερο σταθμό μετρό. Για να δείτε τα μαγαζιά που υπάρχουν στην Oxfordf Steet, πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου