Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ξενάγηση στο κάστρο του Εδιμβούργου- Edinburgh Castle


Το κάστρο του Εδιμβούργου είναι ένα ιστορικό οχυρό που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης, και είναι ορατό από πολύ μακρυά.  Δικαίως αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Σκωτσέζικης πρωτεύουσας.
Αποτελείται από διάφορα κτίρια που βρίσκονται μέσα στα ψηλά πέτρινα τείχη του. Τα περισσότερα κτίρια είχαν υποστεί μεγάλες φθορές, οπότε έχουν ανασκευαστεί και έτσι έχουν πιο μοντέρνα μορφή. 
 
Επισκεφτείτε το εθνικό πολεμικό μουσείο, με πολλά κοστούμια, πολεμικά αντικείμενα και πίνακες ζωγραφικής.  
Άλλα δύο μουσεία υπάρχουν στο χώρο του κάστρου και είναι το μουσείο Royal Scots, στο τέρμα του λόφου, και το μουσείο Royal Scots Dragoon Guards στην αντίθετη κατεύθυνση.
 
Το βασιλικό παλάτι, όπου γεννήθηκε ο James VI 
Το Θησαυροφυλάκιο όπου φυλάσσονται να εμβλήματα του σκοτσέζικου θρόνου.
 
Το παρεκκλήσι St. Margaret, χτισμένο γύρω στο 1130, χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα για γάμους και βαπτίσεις. 
Στις 1 η ώρα κάθε μεσημέρι, εκτός Κυριακής, ακούγεται ένας πραγματικός πυροβολισμός από κανόνι. Η συνήθεια ξεκίνησε το 1861 και κρατά μέχρι και σήμερα. Για να το δείτε πρέπει να πάτε στην πύλη Portcullis, ακριβώς έξω από το Redcoat Café. 
Great Hall
 Αγάλματα στους τοίχους του κάστρου
 Η αυλή με τα κανόνια
Ακριβώς έξω από το κάστρο ξεκινά ο δρόμος που ονομάζεται " Βασιλικό μίλι" (royal mile). Είναι ένας μεγάλος πεζόδρομος που συνδέει το κάστρο με το παλάτι Holyroodhouse. Στο παρελθόν ήταν η χειμερινή βασιλική κατοικία, ενώ σήμερα είναι επίσημη κατοικία της Βασίλισσας Ελισάβετ. 
Περπατώντας στο λιθόστρωτο πεζόδρομο θα δείτε πολλά παλιά μεσαιωνικά σπίτια με τις πινακίδες που μαρτυρούν την παλαιότητα τους, γοτθικές εκκλησίες, γραφικά μαγαζιά και δύο πρωτότυπα μουσεία,  το μουσείο του Ουίσκι και το μουσείο της παιδικής ηλικίας. . 
Το κάστρο είναι ανοιχτό καθημερινά 9:30 - 6:00 (Απρίλιος - Σεπτέμβριος) και
9:30 - 5:00 (Νοέμβριος- Μάρτιος). Το εισιτήριο στοιχίζει 16 λίρες για άτομα ηλικίας 16-59 ετών, 9,60 λίρες για παιδιά 5-15 χρονών και 12,80 λίρες για άτομα άνω των 60. Το εισιτήριο περιλαμβάνει πρόσβαση σε όλους τους χώρους στο κάστρο. 
 
Κάθε εποχή έχει τη δική της ομορφιά! Άνοιξη...
Χειμώνας
 
Βεγγαλικά φωτίζουν το κάστρο
 
Ηλιοβασίλεμα
tips
* Αφιερώστε μια μέρα για να δείτε με την ησυχία σας το κάστρο, να ξεναγηθείτε σε όλους τους χώρους του και να απολαύσετε ένα τσάι στο tea room ή καφέ και ελαφρύ γεύμα στο Redcoat cafe.
* Εδώ θα βρείτε ένα χάρτη του κάστρου
* Απαραίτητα άνετα παπούτσια που δεν γλιστράνε.
* Κλείστε από πριν το εισιτήριο σας για να μην περιμένετε στην ουρά.
* Ξεναγηθείτε στην πόλη με το διώροφο κόκκινο λεωφορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου