Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Το κάστρο του Ουίνδσορ

Το Ουίνδσορ είναι διάσημο για τους βασιλικούς δεσμούς του και είναι βουτηγμένο στη μεγαλοπρέπεια και ιστορία της Βασιλικής Οικογένειας. Λιγότερο από 65 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου, περιβάλλεται από τη μαγευτική ύπαιθρο του Βασιλικού Μπερκσάιρ και ενδείκνυται για μια σπουδαία ημερήσια εκδρομή από την πρωτεύουσα.
Θα ανακαλύψετε μια ζωηρή πόλη σε μια θαυμάσια παραποτάμια θέση με καταπληκτικά ψώνια, εστιατόρια και το Κάστρο του Ουίνδσορ - μίας από τις επίσημες βασιλικές κατοικίες της Βασίλισσας και το μεγαλύτερο και παλαιότερο κατοικημένο κάστρο στον κόσμο.



Η ιστορία του Ουίνδσορ πάει πίσω χιλιάδες χρόνια, αλλά είναι το Κάστρο του Ουίνδσορ, που χρησιμοποιείται ως φρούριο και κατοικία για πάνω από 900 χρόνια, που έχει σημαδέψει περισσότερο την πόλη.
Χτίστηκε από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή και στο πέρασμα των αιώνων επεκτάθηκε και έγινε μια πολυτελής βασιλική κατοικία και το κορυφαίο αξιοθέατο του Ουίνδσορ.

Επισκεφθείτε το Windsor Castle για να δείτε τα λαμπρά Κρατικά Διαμερίσματα, τον τάφο του Ερρίκου VIII και την Αλλαγή της Φρουράς.  

Μπορείτε να επισκεφτείτε τα πολυτελή δωμάτια του κάστρου, όσα επιτρέπεται η πρόσβαση για το κοινό, και να νιώσετε σαν βασιλιάδες!!!
Μην ξεχνάτε ότι το κάστρο είναι η εξοχική κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Το χειμώνα υπάρχει πρόσβαση σε περισσότερα δωμάτια του κάστρου. 
  
Εκτός από το τεράστιο Κάστρο, υπάρχει το ιστορικό Eton College , όπου πήγαν σχολείο οι πρίγκηπες Γουίλιαμ και Χάρυ. Εκεί γυρίστηκε εν μέρει η ταινία Οι Δρόμοι της Φωτιάς. 
Οι κήποι του κάστρου


Πώς θα πάτε
-Με τρένο από το σταθμό London Waterloo ή London Paddington.
-Με λεωφορείο από τον κεντρικό σταθμό Victoria
-Οργανωμένη εκδρομή μισής μέρας από Λονδίνο.


tips
*Απολαύστε ένα πικνίκ στο Windsor Great Park , αρχικά ένα σαξωνικό δάσος για κυνήγι.
*Αν έχετε παιδιά μπορείτε να επισκεφτείτε το Legoland Windsor, ένα μεγάλο θεματικό πάρκο γεμάτο από το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών!
* Πρόταση ξενοδοχείου: Park City Hotel. Έχουμε μείνει εκεί και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα ως ένα καλό ξενοδοχείο με πρωινό μπουφέ, στην αριστοκρατική περιοχή Kensington, πολύ κοντά στο Harrods και το σταθμό Earls Court που βρίσκεται στη μπλε γραμμή που πηγαίνει απευθείας αεροδρόμιο.
* Όλη η λίστα με τα ξενοδοχεία στο Λονδίνο, με αντικειμενική βαθμολογία και τις καλύτερες τιμές εδώ.

3 σχόλια: