Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Οι πιο 10 εντυπωσιακοί κήποι στον κόσμο

1. Κήποι Butxhart, Καναδάς
Βρίσκεται στο Vancouver Island και περιλαμβάνει αμέτρητα λουλούδια, περίπου 700 διαφορετικά είδη, που ανθίζουν από Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο. 
2. Βοτανικός κήπος Brooklyn, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.
Δημιουργήθηκε το 1910 και βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Περιλαμβάνει περισσότερα από 6.000 είδη φυτών. Ξεχωρίζει το μουσείο Bonsai με 350 δέντρα- γλυπτά.

3. Jardim Botanico de Curitiba, Βραζιλία
Βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, στην περιφέρεια Parana. Είναι ένας κήπος σε γαλλικό στυλ με ένα εντυπωσιακό θερμοκήπιο αγγλικού στυλ. Για μια ξεχωριστή εμπειρία, οι επισκέπτες κλείνουν τα μάτια τους για να εντείνουν τις αισθήσεις της όσφρησης, της ακοής, αφού υπάρχουν πολλοί καταρράκτες, και της αφής.

4. Κήποι Keukenhof, Ολλανδία
 
Περισσότερα από 7 εκατομμύρια τουλίπες και υάκινθοι ανθίζουν κάθε άνοιξη και κάνουν ένα σκηνικό πραγματικά πολύχρωμο και μοναδικό! Ατέλειωτα λιβάδια με το εθνικό λουλούδι της Ολλανδίας, γλυπτά και λίμνες. 

5. Ο κήπος του Monet, Γαλλία
 
Πολλοί από τους διάσημους πίνακες του Claud Monet έχουν εμπνευστεί από λουλούδια και κήπους γύρω από το σπίτι του στο βορειοδυτικό Παρίσι. Ο κήπος είναι ανοιχτός από Απρίλιο μέχρι Νοέμβριο, με ανθισμένους νάρκισσους και μοβ wisteria, ενώ η λίμνη γεμίζει με ανθισμένα νούφαρα.

6. Villa d' Este, Ρώμη, Ιταλία
Ένας κήπος αριστούργημα, με σπηλιές, καταρράκτες και αρχαία αγάλματα. Εντυπωσιάζουν επίσης τα ερείπια της Villa Adriana και η λεωφόρος με τα 100 συντριβάνια.

7. Kirstenbosch, Νότια Αφρική
Βρίσκεται στις δυτικότερες πλαγιές του βουνού Table του Cape Town. Δημιουργήθηκε το 1913 για να συντηρήσει το πιο ιδιαίτερο φυτό της χώρας, που ονομάζεται fynbos, που ανθίζει κάθε χρόνο από Αύγουστο μέχρι Νοέμβριο.

 
Είναι ένα από τα πιο παλιά εθνικά μνημεία του νησιού, αφού φτιάχτηκε τουλάχιστον ένα αιώνα πριν. Εντυπωσιάζουν οι ντόπιες ορχιδέες, τα σπάνια δέντρα μπαχαρικών αλλά και οι γιγάντιες χελώνες από την Alabra, μερικές εκ των οποίων είναι 150 χρονών.

Βουκαμβίλιες, μπαμπού, φοίνικες και άλλα ντόπια τροπικά φυτά, κάνουν τον κήπο πολύ εντυπωσιακό. Ξεχωρίζει ο κήπος με περισσότερες από 60.000 ανθισμένες ορχιδέες!
10. Kenroku-en, Ιαπωνία
Φτιάχτηκε τον 17ο αιώνα και θεωρείται από τους ωραιότερους κήπους στην Ιαπωνία. Τεχνητές λίμνες, δεντρόσπιτα, λόφοι και εκατοντάδες δαμασκηνιές που γεμίζουν σκούρα ροζ και άσπρα λουλούδια κάθε Μάρτιο, μαζί με αμέτρητες ίριδες. 

Πηγή λίστας: National Geographic
Επιμέλεια-Παρουσίαση: traveltipsgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου